Πρόσφερε στο δέρμα σου τη φροντίδα που έχει ανάγκη - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Πρόσφερε στο δέρμα σου τη φροντίδα που έχει ανάγκη

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

Η αλήθεια είναι πως πολλές γυναίκες δίνουν έμφαση στην υγεία του δέρματός τους περισσότερο το καλοκαίρι. Το δέρμα μας είναι διαρκώς εκτεθειμένο με τις φούστες, τα σορτς και τα μαγιό. Σημαντικό όμως είναι να περιποιούμαστε το σώμα μας, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα. 

Καμία γυναίκα δεν θέλει να έχει ταλαιπωρημένο και αφυδατωμένο δέρμα, γι᾽ αυτό  σου προτείνω να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, που έχω εντάξει και εγώ στη χειμερινή ρουτίνα περιποίησης μου. 

Πιες πολύ νερό, θα σε βοηθήσει πολύ. Θυμήσου ότι η ενυδάτωση ξεκινά από μέσα προς τα έξω. 

Άπλωσε την ενυδατική κρέμα σώματος, όσο το δέρμα σου είναι ακόμα νωπό. Η επιδερμίδα σου θα ενυδατωθεί καλύτερα. 

Επέλεξε ένα body butter ή ένα πλούσιο θρεπτικό λάδι εάν βασανίζεσαι από ξηρότητα. Η επιδερμίδα σου θα ενυδατωθεί σε βάθος.

Ένταξε την απολέπιση στη ρουτίνα σου 2-3  φορές την εβδομάδα. Τα νεκρά κύτταρα θα απομακρυνθούν και η επιδερμίδα σου θα λάμψει, δεν θα δείχνει πια αφυδατωμένη ή ξηρή. 

Απέφυγε το μπάνιο με καυτό νερό. Μπορεί το ζεστό νερό να σε χαλαρώνει αλλά δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα σου. Προτίμησε το χλιαρό. 

Άλλαξες σφουγγάρι; Εάν έχεις τούλινο πρέπει να το αλλάζεις κάθε 3 εβδομάδες, ενώ αν έχεις κανονικό μπορείς να το αλλάζεις κάθε 6.