Μερικά tips για τα χρώματα στο ρουζ που θέλετε να ξέρετε - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Μερικά tips για τα χρώματα στο ρουζ που θέλετε να ξέρετε

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018

Ένα από τα αγαπημένα μου σημεία στο μακιγιάζ σίγουρα είναι το ρουζ. Είναι ένα προϊόν που δίνει χρώμα και φρεσκάδα σε ένα μακιγιάζ. Θέλει όμως προσοχή και να το εφαρμόζουμε με μέτρο, γιατί αν δεν προσέξουμε μπορεί να μας κάνει να φαινόμαστε λίγο σαν κλόουν.

First of all, το ρουζ είναι ένα must για κάθε μου μακιγιάζ. Η ένταση και η απόχρωση, όμως, είναι αυτά  που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα του κάθε μακιγιάζ. Ένας βασικός κανόνας είναι να ταιριάζει και να έχει μια συνοχή με το κραγιόν και τις σκιές μας. Αυτό φυσικά κάθε φορά αλλάζει και είναι θέμα γούστου.

Ο βασικός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθούμε:
Οι κοπέλες που έχουν πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες,  είναι καλό να επιλέγουν πιο απαλές αποχρώσεις ρουζ, ώστε να μην κάνει έντονη αντίθεση με την επιδερμίδα τους. Ενώ οι κοπέλες με πιο σταρένιο τόνο επιδερμίδας είναι προτιμότερο να επιλέξουν τα πιο σκούρα και βαθιά ρουζ. Τέλος, οι πιο σκουρόχρωμες  επιδερμίδες έχουν πιο περιορισμένη χρωματική παλέτα στα ρουζ, μιας και δεν γράφουν όλα τα χρώματα σωστά στο πρόσωπο τους. Συνήθως σε αυτή τη περίπτωση επιλέγονται βαθιές φουξ αποχρώσεις, έντονες μανταρινί και πολύ θερμές καφέ. 

Τέλος, τα  neon χρώματα σε ρουζ είναι πιο δύσκολο να φορεθούν, γιατί δημιουργούν έντονες αντιθέσεις. Ενώ σημαντικό είναι να έχουμε στο μυαλό μας πάντα πως το ρουζ πρέπει να είναι φωτεινό, να δίνει ζωντάνια στο πρόσωπο και όχι να μας χλωμιάζει ή να μας αδικεί το πρόσωπο.