Με ποιους φυσικούς τρόπους μπορείς να καθυστερήσεις το πέρασμα του χρόνου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Με ποιους φυσικούς τρόπους μπορείς να καθυστερήσεις το πέρασμα του χρόνου;

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018

Κορίτσια μου, είτε το θέλουμε είτε όχι, το πέρασμα του χρόνου σημαίνει και γήρανση, βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τη δεχτούμε αδιαμαρτύρητα. Και φυσικά, παρόλο που υπάρχουν στο εμπόριο πολλά και αποτελεσματικά προϊόντα αντιγήρανσης, που κάνουν το δέρμα να δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό, μπορούμε να κάνουμε επιπλέον μερικές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να δείχνουμε νέες, ανεξάρτητα από την ηλικία μας. Δοκίμασέ το από σήμερα κιόλας!

Πες όχι στη ζάχαρη
Μπορεί να νιώθεις ότι ένα γλυκό θα σε τονώσει, όταν είσαι κουρασμένη ή ακόμα και να σου φτιάξει τη διάθεση, όμως η αλήθεια είναι ότι η ζάχαρη προκαλεί σοβαρές φθορές στο δέρμα. Η υπερβολική κατανάλωση γλυκών μειώνει την ποσότητα του κολλαγόνου και την ελαστίνης που παράγει το σώμα μας κι έτσι το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και χαλαρώνει εύκολα.

Μη ξεχνάς το αντηλιακό σου
Κάτι που σας αναφέρω συχνά είναι ότι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στη γήρανση είναι η έκθεση της επιδερμίδας στην ηλιακή ακτινοβολία. Μια
αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη στην καθημερινή ιεροτελεστία της φροντίδας του προσώπου σου, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο!

Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ
Δεν είπε κανείς να μην πιεις ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτό μια στο τόσο, όμως η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ έχει ολέθριες συνέπειες για το δέρμα. Ο λόγος είναι ότι το αφυδατώνει, αλλά και προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που δημιουργούν σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα.

Πίνε πολύ νερό
Είναι ο πιο απλός, αλλά και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καθυστερήσεις τη διαδικασία της γήρανσης. Όλα τα όργανα του σώματός μας έχουν ανάγκη από νερό για να
λειτουργήσουν σωστά. Η ενυδάτωση του οργανισμού -και κατά συνέπεια του δέρματός σου- θα συμβάλλει στην απομάκρυνση των επικίνδυνων τοξίνων, που επίσης ευθύνονται για την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης.

Ένταξε πιο πολλές αντιοξειδωτικές τροφές στο διαιτολόγιό σου
Τα φρέσκα λαχανικά -κυρίως όσα έχουν μεγάλα πράσινα φύλλα, όπως το σπανάκι, το μαρούλι, το λάχανο κ.λπ.- τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα λιπαρά ψάρια (όπως η σαρδέλα), είναι απαραίτητα για να διατηρηθούν αμείωτα τα επίπεδα της ελαστίνης και του κολλαγόνου στον οργανισμό.