Με μερικές κινήσεις θα έχεις τα πιο εκφραστικά μάτια ever! - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Με μερικές κινήσεις θα έχεις τα πιο εκφραστικά μάτια ever!

Κυριακή, 07 Φεβρουαρίου 2021

Όλες οι γυναίκες θέλουμε εκφραστικά, μεγάλα μάτια! Πολλές βέβαια τα έχουν εκ φύσεως. Αν από την άλλη, έχεις μικρά μάτια και κάθε φορά που βάφεσαι αναζητάς και δοκιμάζεις tricks που θα κάνουν το βλέμμα σου πιο έντονο και κυρίαρχο στο μακιγιάζ σου, υπάρχουν κάποια βασικά tricks. 

-Δώσε έμφαση στα φρύδια σου. Για να δώσεις βάθος, ένταση και να φαίνεται μεγαλύτερο το μάτι σου πρέπει να έχεις περιποιημένα και καλοσχηματισμένα φρύδια. Αν τα φρύδια σου έχουν ατέλειες, «γέμισε» τα κενά με ένα μολύβι φρυδιών και χτένισέ τα με ανοδική φορά με ένα βουρτσάκι. 

-Βάλε κονσίλερ. Οι μαύροι κύκλοι που μπορεί να έχεις τραβούν το βλέμμα του συνομιλητή σου και έτσι δημιουργείται η εντύπωση πως το μάτι σου είναι μικρό. Κάλυψε, λοιπόν, με concealer τους μαύρους κύκλους και θα δεις πως μόλις φωτίσει το βλέμμα σου, αμέσως και τα μάτια σου θα φαίνονται μεγαλύτερα. 

-Χρησιμοποίησε ψαλίδι βλεφαρίδων. Ναι, πριν βάλεις μάσκαρα, καλό είναι να δώσεις σχήμα στις βλεφαρίδες με ένα ψαλίδι. Έπειτα, δύο στρώσεις μάσκαρα είναι αρκετές για να «μεγαλώσουν» τα μάτια σου. 

-Χρησιμοποίησε λευκό μολύβι ματιών στην εσωτερική γωνία και στο κάτω βλέφαρο. Δίνει φως στα μάτια, τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα, αλλά και ξεκούραστα. 

-Παίξε με τις σκιές. Βάλε μια ανοιχτόχρωμη σκιά στην εσωτερική γωνία του ματιού και μία σκουρόχρωμη σκιά στην εξωτερική γωνία. Τα σκούρα χρώματα δημιουργούν το βάθος και μεγαλώνουν κατά μήκος το σχήμα των ματιών.