Μάθε ποιες τροφές πρέπει να προτιμάς και ποιες να αποφεύγεις μετά τη γυμναστική σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Μάθε ποιες τροφές πρέπει να προτιμάς και ποιες να αποφεύγεις μετά τη γυμναστική σου

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Αναρωτιέσαι ποιες είναι οι κατάλληλες τροφές μετά από τη γυμναστική σου; Μετά την άσκηση είναι σημαντικό να τρως τροφές που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό σου ώστε να επιστρέφεις στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου με ενέργεια. Ποιες είναι αυτές οι τροφές;

Κινόα
Πλούσιο σε πρωτεΐνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βασικό συστατικό στη σαλάτα σου. Είναι τροφή υψηλή σε πρωτεΐνη θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σου και θα σε χορτάσει, γλιτώνοντας σε από λιγούρες, που συχνά εμφανίζονται μετά την ολοκλήρωση των ασκήσεων.

Χυμός πορτοκάλι/ φυσικοί χυμοί
Εκτός από την χρήσιμη Βιταμίνη C και το κάλιο του, οι φυσικοί χυμοί προσφέρουν μερικούς ηλεκτρολύτες, ικανούς να αντικαταστήσουν τα υγρά του σώματος που αποχώρισαν όσο εσύ γυμναζόσουν. 

Μπανάνα
Οι υδατάνθρακες που “κρύβονται” στο συγκεκριμένο φρούτο επαναφέρουν, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα επίπεδα του γλυκογόνου που χρειάζονται οι μύες σου μετά την γυμναστική.

Γλυκοπατάτα
Τις ετοιμάζεις πανεύκολα στο φούρνο και να είναι γευστικότατες. Περιέχουν μαγνήσιο, κάλιο και άφθονες βιταμίνες για μυϊκή αποκατάσταση. Ιδανικό σνακ μετά την προπόνηση.