Κι όμως τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Κι όμως τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Το ήξερες ότι όλα τα προϊόντα φροντίδας αλλά και μακιγιάζ έχουν ημερομηνία λήξης; Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να απομακρύνεις από το νεσεσέρ σου όσα έχεις αρκετό καιρό και δεν χρησιμοποιείς συχνά;

Μπορεί η διαδικασία να σου ακούγεται αρκετά βαρετή, ωστόσο είναι υποχρεωτική, διότι όλα αυτά τα συστατικά που περιέχουν τα καλλυντικά και έρχονται σε επαφή με το δέρμα σου, μπορεί να σου προκαλέσουν ανεπιθύμητες κοκκινίλες και ερεθισμούς αν  έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους και δεν το έχεις προσέξει.

Επίσης καλό θα ήταν να γνωρίζεις πως ότι εφαρμόζεται στην περιοχή των ματιών θα πρέπει να πεταχτεί εάν έχουν περάσει 6 μήνες από την πρώτη φορά που το άνοιξες. Όσον αφορά στα προϊόντα για τα χείλη το διάστημα αυτό είναι 12 μήνες.

Ακόμη δώσε βάση και στην υφή των προϊόντων, δηλαδή όσα είναι σε κρεμώδη μορφή διαρκούν ένα χρόνο, ενώ εκείνα σε σκόνη 18 μήνες.

Φρόντισε να κάνεις απολύμανση στα πινέλα σου, διότι πάνω στις τρίχες τους παραμονεύουν βακτήρια. Ο ιδανικό λοιπόν είναι  να τα ψεκάζεις μετά από κάθε χρήση με ένα διάλυμα που περιέχει 70% οινόπνευμα και φυσικά να τα πλένεις τακτικά-κάθε 15 ημέρες.

Τέλος να μη ξεχνάς να ξύνεις τακτικά τα μολύβια των ματιών σου διότι με αυτό το τρόπο τα απολυμαίνεις κιόλας.

Extra tips

  • Να είσαι προσεκτική με τα προϊόντα skincare, διότι μπορεί να μην έχουν λήξει αλλά η σύνθεσή τους να έχει αλλοιωθεί. Οπότε καλό είναι να τα τοποθετείς σε σημεία που είναι δροσερά και έχει σκιά-και όχι το μπάνιο δεν είναι το ιδανικό spot.
  • Θα χρειαστεί να αποχωριστείς τα προϊόντα που δεν χρησιμοποιείς, ώστε να κάνεις χώρο στο νεσεσέρ σου! Μπορείς να τα χαρίσεις στην κολλητή σου, πιθανώς σε εκείνη ταιριάζουν καλύτερα.