Κάθε πότε πρέπει να κουρεύεστε για να μακρύνετε τα μαλλιά σας - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Κάθε πότε πρέπει να κουρεύεστε για να μακρύνετε τα μαλλιά σας

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021

Ονειρεύεστε μακριά, ανέμελα μαλλιά για το καλοκαίρι και αναρωτιέστε, πώς θα τα αποκτήσετε μέσα σε λίγους μήνες; 

Yπάρχουν μερικά tricks που θα επισπεύσουν την όλη διαδικασία. 

Συχνότητα κουρέματος 
Κατά μέσο όρο τα μαλλιά μεγαλώνουν 0,6 με 1,4 εκατοστά το μήνα, αρκεί βέβαια να είναι απόλυτα υγιή και να μην έχουν ψαλίδα. Αν θέλετε, λοιπόν, να τα μακρύνετε γρήγορα, τα συχνά τριμαρίσματα θα γίνουν ο καλύτερός σας σύμμαχος. Μία επίσκεψη στο κομμωτήριο κάθε 12-16 βδομάδες όχι μόνο θα ανανεώσει τις ταλαιπωρημένες άκρες, αλλά και θα μεταφραστεί σε έξτρα πόντους στην grow-out προσπάθειά σας.

Λάδι μαλλιών 
Αν θέλετε να έχετε αποτελέσματα ακόμη πιο σύντομα, τότε σκεφτείτε να εντάξετε ένα έλαιο στην εβδομαδιαία haircare ρουτίνα σας. Η καλύτερη επιλογή είναι το all-natural έλαιο μέντας, το οποίο έχει την ιδιότητα να τονώνει το τριχωτό της κεφαλής και συνεπώς συμβάλει στην αναγέννηση της τρίχας. Ειδικά, οι άκρες, το πιο παλιό και φθαρμένο τμήμα των μαλλιών, έχουν μεγάλη ανάγκη από αυτό το επιπλέον βήμα. 

Απλώστε το φυσικό έλαιο σε νωπά μαλλιά, αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά και συνεχίστε κανονικά με το σαμπουάν και το conditioner σας. 

Conditioner 
Οι παράγοντες που ταλαιπωρούν τα μαλλιά είναι πολλοί, αλλά σίγουρα στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η θερμότητα και το βάψιμο. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η τρίχα να αποδυναμώνεται και να γίνεται όλο και πιο λεπτή, ιδίως στις άκρες. Πώς θα το αντιμετωπίσετε; Απλώνοντας conditioner κάθε φορά που λούζεστε. Η σύστασή της μαλακτικής κρέμας είναι αυτή που θα ισορροπήσει τα επίπεδα λιπιδίων και πρωτεϊνών στην τρίχα σας, ώστε να αποτρέψει μελλοντικές φθορές. Κι όπως είναι λογικό, αυτό μεταφράζεται σε πιο υγιή και μακριά μαλλιά.