Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το μαύρισμα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Beauty

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το μαύρισμα

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

Γράφει η nail artist, Άννα Αλμπάνη

Σήμερα δεν θα σας μιλήσω για νύχια, αλλά για το ιδανικό μαύρισμα, αυτό που θα δείχνει όμορφο και υγιές χωρίς να είναι βλαβερό. Το μαύρισμα χωρίς ήλιο είναι μια από τις λίγες διαχρονικές τάσεις, που δεν φεύγει ποτέ από την μόδα.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.
Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, το μαυρισμένο από τον ήλιο δέρμα αποτελούσε απόδειξη ότι κάποιος εργαζόταν σε εξωτερικό χώρο κάνοντας δουλειές συνυφασμένες με κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Όταν όμως το 1923 η Coco Chanel γύρισε με ηλιοκαμένο δέρμα από τις διακοπές της στη Γαλλική Ριβιέρα, κάτι άλλαξε. Παρότι μετά δήλωσε ότι έμεινε στον ήλιο παραπάνω κατά λάθος, ήταν ήδη πολύ αργά. H επιρροή που είχε ως style icon, έκανε τις γυναίκες να αντιγράφουν το μαύρισμά της μανιωδώς. Το ηλιοκαμένο δέρμα δεν θα ήταν ποτέ ξανά ταμπού.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη φοβερή ικανότητα του μαυρίσματος να κρύβει τις ατέλειες του σώματος, να εξαλείφει ατέλειες, να καλύπτει ευρυαγγείες και κυτταρίτιδα και να απαλύνει τις ρυτίδες. Επιπλέον, το μαύρισμα μπορεί να κάνει τη σιλουέτα σας να δείχνει έως και 4 κιλά πιο αδύνατη, άμεσα και εύκολα.

Όμως:
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει επίσης, ότι οι ακτίνες του ήλιου προκαλούν πρόωρη γήρανση, ρυτίδες, πανάδες και σε πολλές περιπτώσεις, καρκίνο του δέρματος. Το μαύρισμα κάτω από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, παύει να είναι επιλογή.

Εδώ έρχεται το Spray Tan ή αλλιώς μαύρισμα με αερογράφο.

Με το spray tan, αποκτούμε την υπέροχη, λαμπερή, ηλιοκαμένη όψη χωρίς να υποστούμε τους κινδύνους που κρύβει ο ήλιος. Η εφαρμογή είναι ακίνδυνη, καθώς η ουσία που χρησιμοποιείται είναι η DHA, παράγωγο του ζαχαροκάλαμου. Η DHA είναι εγκεκριμένη από το αμερικανικό FDA (Federal Food Drug and Cosmetic Act- FD&C Act) για εξωτερική χρήση.

Η εφαρμογή γίνεται με αερογράφο κατευθείαν πάνω στο σώμα και διαρκεί 10 λεπτά. Το χρώμα θα σκουραίνει όσο περνά η ώρα. Το τελικό αποτέλεσμα θα το δείτε μετά από 3-4 ώρες.

Το spray tan πρέπει να συνδυάζει έμπειρο ειδικό για να έχουμε αποτέλεσμα χωρίς διχρωμίες και μπαλώματα και καλό προϊόν: η νέα γενιά των αυτομαυριστικών, είναι εξονυχιστικά μελετημένη για να δίνει ένα σωστό μαύρισμα, αποφεύγοντας τις πορτοκαλί ή... πράσινες αποχρώσεις.

Λοιπόν; Θα το δοκιμάσετε;

ALBANH-SIGN_copy_2.png