Ηλιακό έγκαυμα: 4 τρόποι αντιμετώπισης - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Ηλιακό έγκαυμα: 4 τρόποι αντιμετώπισης

Σάββατο, 20 Αυγούστου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Αν αυτή τη στιγμή είσαι στη παραλία και απολαμβάνεις το μαύρισμά σου στη ξαπλώστρα, φρόντισε έκτος από τα αντηλιακό που πρέπει να ανανεώνεις  πολύ συχνά σε όλο σου το σώμα, να προστατεύεις και το κεφάλι σου φορώντας ένα καπέλο (εκτός από το αντηλιακό προσώπου). Γνωρίζεις ότι μπορείς να πάθεις έγκαυμα στο τριχωτό της κεφαλής και στη γραμμή των μαλλιών; Αν λοιπόν δεν πρόλαβες να διαβάσεις αυτό το άρθρο, ώστε να προλάβεις να προστατευτείς και αυτή τη στιγμή υποφέρεις από έγκαυμα στο κεφάλι αυτά που πρέπει να κάνεις είναι τα εξής.

Αρχικά λούσε απαλά τα μαλλιά σου μόνο με κρύο νερό. Μην χρησιμοποιήσεις χλιαρό νερό γιατί θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα και μπορεί η κατάσταση να χειροτερέψει.

Για άμεση ανακούφιση μπορείς να κάνεις ένα απαλό μασάζ  στο τριχωτό της κεφαλής με ένα gel από αλόη για ανάπλαση της επιδερμίδας. Άφησε το για λίγα λεπτά να δράσει και ύστερα λούσου με κρύο νερό.

Τη κατάσταση μπορούν να βοηθήσουν και οι κρύες κομπρέσες. Πάρε ένα μπολάκι, βάλε μέσα παγάκια και λίγη από την αλόη. Με το μείγμα που δημιούργησες και ένα πανάκι μπορείς να ανακουφίσεις το έγκαυμά σου. Τοποθέτησε τη κομπρέσα στη γραμμή των μαλλιών σου για 20 λεπτά.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι μαλλιών και να ταλαιπωρήσεις περισσότερο το καταπονημένο σημείο. Καθώς επίσης, μείνε για λίγο μακριά από τον ήλιο. Διαφορετικά θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράς αντηλιακό και καπέλο πριν βγεις έξω.