Η χρωματική παλέτα σκιών που θα πρέπει να έχει ένας starter makeup artist - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Η χρωματική παλέτα σκιών που θα πρέπει να έχει ένας starter makeup artist

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

Συνέχεια λαμβάνω ερωτήσεις από κορίτσια που μόλις άρχισαν να ασχολούνται με το μακιγιάζ είτε επαγγελματικά, είτε απλά ως λάτρεις. Η πιο συχνή απορία τους είναι για τη χρωματική παλέτα που πρέπει να έχουν ως starters στις σκιές. Έχω να σας πω ότι οι βασικές σκιές από άνθρωπο σε άνθρωπο μπορεί να διαφέρουν. Θα σας πω όμως κάποιες αποχρώσεις που θεωρώ ότι θα πρέπει να τις έχετε στο νεσεσέρ σας για να δουλεύετε σωστά.

Για αρχή να προτιμήσετε να ξεκινήσετε με παλέτες σκιών. Είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να έχετε ποικιλία στα χρώματα και ελέγξετε ποια χρώματα δουλεύετε πιο συχνά ώστε μετά να επενδύσετε στις σωστές μεμονωμένες σκιές.

Ας ξεκινήσουμε με τις ματ σκιές. Οποιοσδήποτε που αρχίζει να χρησιμοποιεί σκιές, θα χρειαστεί μία καφέ σκιά. Προτείνω να έχετε μερικές επιλογές σε καφέ σκιές μία πιο απαλή σχεδόν μπεζ σκιά, μία πιο bronze που να θυμίζει το χρώμα του contouring σας και μία καφέ πολύ σκούρα κατάλληλη για smoky eyes

Εκτός αυτών σίγουρα απαραίτητη σκιά είναι μία copper απόχρωση, μία μαύρη, μία γκρι, μία μπλε, μία μωβ μελιτζανί, μία ροζ απαλή  για τα σβησίματα και μία κόκκινη κεραμιδί που είναι ένα πολυφορεμένο χρώμα. Για τις κοπέλες που θέλουν να νοιώθουν ασφάλεια μία μπεζ σκιά θα είναι απαραίτητη.

Στη συνέχεια πάμε στις shimmery και glittery σκιές, όπου θα προτείνω κάποια παλέτα που να έχει πιο έντονα και παιχνιδιάρικα χρώματα για να συνδυάζονται με τα παραπάνω ματ αρμονικά. Σίγουρα αυτές που θα χρειαστείς για να δουλέψεις σε κλασικά μακιγιάζ είναι οι παλ αποχρώσεις και λιγότερο οι έντονες αποχρώσεις, που όμως είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά και θα σε βοηθήσουν να κάνεις λεπτομέρειες στα μάτια.

Τέλος, αυτό που κάνει τη διαφορά για μένα είναι τα pigments που λατρεύω και τα glitters για πιο ειδικές περιπτώσεις όπου θα πρέπει  να υπάρχει μία ποικιλία σε πιο nude, ροζ και παλ αποχρώσεις στα μεν και σε πιο κλασσικές (χρυσές, ασημί, ροζ-χρυσές) στα δε.