Η μπαντάνα είναι το απόλυτο headpiece του καλοκαιριού - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Η μπαντάνα είναι το απόλυτο headpiece του καλοκαιριού

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018

Μια ίσως από τις πιο hot τάσεις της σεζόν είναι το μαντήλι ή αλλιώς η μπαντάνα δεμένη στο λαιμό. Μιας και καλοκαιριάζει όμως σιγά σιγά η μπαντάνα, που μεταφέρει vibes από τα 80’sκαι τα 90’s, μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο headpiece της εποχής.

Μπαντάνες, μαντήλια, κορδέλες, τουρμπάνια… Μπορούν να φορεθούν με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους και να αναβαθμίσουν ακόμη και το πιο απλό outfit, προσθέτοντας χρώμα και στυλ. To αγαπημένο σου τζιν, ένα λευκό t-shirt και μια κόκκινη μπαντάνα στα μαλλιά σου φορεμένη όπως η κλασσική κορδέλα που φορούσαμε μικρές. Αρκεί να προσθέσεις μάσκαρα και ένα κόκκινο κραγιόν και να είσαι σίγουρη ότι θα κλέψεις την παράσταση. Εναλλακτικά, εάν θέλεις να πιάσεις τα μαλλιά σου θα μπορούσες να την φορέσεις πάλι σαν κορδέλα, με σκοπό αυτή τη φορά να τιθασεύσεις και να κρύψεις τις ενοχλητικές φύτρες.

Στις εβδομάδες μόδες σε ολόκληρο τον κόσμο είδαμε πολλούς hairstylists να χρησιμοποιούν τέτοια αξεσουάρ στα catwalks. Για ένα διαφορετικό twist στο κλασσικό και λίγο βαρετό ponytail σου προτείνω να μαζέψεις τα μαλλιά σου ως συνήθως αλλά αντί για λαστιχάκι δοκίμασε αυτή τη φορά να τα δέσεις με ένα μαντήλι ή μια μπαντάνα. To ίδιο headpieceμπορείς τυλίξεις και γύρω από τον messy ή slik κότσο σου. Ανάλογα με το στυλ σου και την περίσταση αυτό μπορεί να είναι μαύρο, κόκκινο, εμπριμέ ή και πουά. Όσον αφορά το μακιγιάζ σου προτίμησε να επιλέξεις για τα μάτια και τα χείλη σου είτε nude και γήινα χρώματα είτε χρώματα που να ταιριάζουν με το αξεσουάρ που θα χρησιμοποιήσεις.

Πειραματίσου με τον τρόπο δεσίματος, τα χρώματα και τους συνδυασμούς και σίγουρα θα ανακαλύψεις outfits που θα αγαπήσεις!