Για την περιοχή των ματιών τι κάνεις; Την προσέχεις και αυτή όσο πρέπει; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Για την περιοχή των ματιών τι κάνεις; Την προσέχεις και αυτή όσο πρέπει;

Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πρώτη περιοχή του προσώπου στην οποία εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης. H επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι 10 φορές πιο λεπτή από την επιδερμίδα του υπόλοιπου προσώπου και άρα πιο ευάλωτη στις επιθέσεις που δέχεται καθημερινά από την υπεριώδη ακτινοβολία, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την κούραση, κ.ά. 

Η πρόληψη, λοιπόν, και η καθημερινή χρήση ενός εξειδικευμένου προϊόντος για τα μάτια, είναι ο μόνος τρόπος για να καθυστερήσεις τη δημιουργία των ρυτίδων. 

-Μην βάζεις το προϊόν κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων, γιατί μπορεί να ερεθίσει τα μάτια.

-Αν θέλεις να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους να εφαρμόζεις την κρέμα, ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού και προς τα μέσα.

-Αν θέλεις να περιορίσεις τις ρυτίδες, ξεκίνησε από την μέσα γωνία και με μικρές πιέσεις κατέληξε στην εξωτερική γωνία.

-Να χρησιμοποιείς τον παράμεσο και να την εφαρμόζεις με ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς να τρίβεις την επιδερμίδα κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ στην περιοχή.

-Χρησιμοποίησε συνδυαστικά προϊόντα, ανάλογα με τις ανάγκες. Μία δροσερή κρέμα ματιών το πρωί σε μορφή gel για την απομάκρυνση του οιδήματος και μία με αντιγηραντική δράση το βράδυ, για μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.