Για ποιον λόγο δεν αποδίδει η δίαιτα σας;Για ποιον λόγο δεν αποδίδει η δίαιτα σας; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Για ποιον λόγο δεν αποδίδει η δίαιτα σας;

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Πολλές φορές έχετε παρατηρήσει ότι παρόλο που κάνετε δίαιτα δεν χάνετε σχεδόν καθόλου κιλά. Τι φταίει όμως; Παρακάτω θα βρείτε μερικούς λόγους που η δίαιτα σας "κόλλησε" και ίσως δεν αποδίδει όσο θα περιμένατε:

Αυστηρό πρόγραμμα
Αν ακολουθήσετε ένα αυστηρό πλάνο, θα στερηθείτε θα αναζητάτε συνεχώς λιπαρά φαγητά που είναι εκτός του προγράμματος σας.

Νιώθετε ότι καταπιέζεστε όταν τρώτε έξω
Όταν νιώθετε πως στερείστε κάτι συνήθως θα πάτε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για αυτό ιδανικά μπορείτε να παραγγείλετε το πιάτο που όντως επιθυμείτε και να φάτε με μέτρο.

Δεν βρίσκετε ισορροπία
Αν νιώθετε πως δεν υπάρχει ισορροπία στην διατροφή σας, μπορείτε να μάθετε να τρώτε μια τηγανίτα αντί για τέσσερις, ένα κομμάτι μπισκότο αντί για ένα κουτί και 10 αμύγδαλα αντί για 20.

Δεν έχετε ενέργεια
Αν κάνετε δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες και δεν έχετε ενέργεια τότε μπορεί να νιώθετε πως βρίσκεστε σε λήθαργο. Καλύτερα να ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής παρά ακραίες δίαιτες που δεν θα σας ωφελήσουν μακροπρόθεσμα.