Έχετε ξηρή επιδερμίδα; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Έχετε ξηρή επιδερμίδα;

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Έχετε διαπιστώσει πως η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, οπότε και τη φροντίζετε αναλόγως. Αλλά πόσο σίγουρη είστε ότι τη φροντίζετε σωστά; 

Συγκέντρωσα τα 6 πιο κοινά λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες με την περιποίηση της ξηρής επιδερμίδας τους. Μήπως κάνετε κι εσείς κάποιο από αυτά; 

1. Χρησιμοποιείτε lotion και όχι ενυδατική κρέμα
Βεβαιωθείτε πως χρησιμοποιείτε μια ενυδατική κρέμα και όχι μια ενυδατική λοσιόν, καθώς η πρώτη είναι πολύ πιο φιλική για την επιδερμίδα κι έχει ελαφριά σύσταση σε αντίθεση με τη δεύτερη. 

2. Ενυδατώνεστε τις λάθος ώρες 
Η ενυδάτωση είναι καλό να γίνεται αμέσως μετά το ντους που οι πόροι της επιδερμίδας είναι ανοιχτοί και άρα τα συστατικά μπορούν να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα. 

3. Οι ενυδατικές σας έχουν μη λειτουργικά συστατικά 
Αναζητήστε τα ceramides ή τη γλυκερίνη ως βασικά συστατικά των ενυδατικών σας κρεμών που έχουν θρεπτικές ιδιότητες και βοηθάνε τα κύτταρα της επιδερμίδας να επανορθωθούν και να επουλωθούν. 

4. Δεν εφαρμόζετε το σωστό καθαριστικό προσώπου 
Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε ήπια καθαριστικά προσώπου. Αποφύγετε, λοιπόν, cleansers που έχουν αλκαλικό pH και μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα και χρησιμοποιείτε πιο ήπια σε αφρώδη ή milky μορφή που είναι σίγουρα πιο φιλικά κι ευεργετικά.