Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις καθημερινά - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να αποφεύγεις καθημερινά

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019

Η λιπαρή επιδερμίδα είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζετε πολλές καθημερινά και προσπαθείτε να την καταπολεμήσετε με πολλά διαφορετικά tips τα οποία πολλές φορές δεν είναι αποτελεσματικά. Σήμερα θα σας πω ποια από αυτά πρέπει να αποφεύγετε.

#1 Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα τα οποία εξαφανίζουν την λιπαρότητα για λίγη ώρα, όπως είναι τα προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ. Αυτά τα προϊόντα συνήθως βλάπτουν και αφυδατώνουν την επιδερμίδα, ενώ η λιπαρότητα εμφανίζεται ξανά μετά από μερικά λεπτά.

#2 Κάνε πολύ καλό καθαρισμό. Προτίμησε δηλαδή να κάνει πρώτα ένα καλό ντεμακιγιάζ  με οποιοδήποτε προϊόν και μετά πλύνε το πρόσωπο σου με ένα προϊόν για πολύ βαθύ καθαρισμό.

#3 Μην χρησιμοποιείς προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης που δεν ενδείκνυνται για τον δικό σου τύπο δέρματος, για αυτό απέφυγε και να δανείζεσαι καλλυντικά άλλον.

#4 Μην αγγίζεις συνέχεια το πρόσωπο σου, αυτή η κίνηση το ποιο πιθανό είναι να προκαλέσει ερεθισμούς και σπυράκια, ενώ θα φθείρει ταυτόχρονα το μακιγιάζ σου.

#5 Μην απορρίπτεις προϊόντα, όπως κάνεις με την αντηλιακή και τα λαδάκια περιποίησης. Υπάρχουν στην αγορά πολλές επιλογές σε κάθε είδος προϊόντος που εξειδικεύονται στην περιποίηση μιας λιπαρή επιδερμίδας.

#6 Προσπάθησε να έχεις στην ρουτίνα σου προϊόντα λεπτής υφής που δεν βαραίνουν την επιδερμίδα σου και δεν φράζουν τους πόρους.