Έτσι θα πετύχετε την αποτρίχωση με κερί στο σπίτι μόνες σας - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Έτσι θα πετύχετε την αποτρίχωση με κερί στο σπίτι μόνες σας

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Η αποτρίχωση αποτελεί την πιο συχνή skincare συνήθεια των γυναικών, αφού μας κάνει να νιώθουμε πιο άνετα με το σώμα μας, να είμαστε γεμάτες αυτοπεποίθηση και ταυτόχρονα χαρίζει απαλό δέρμα, σαν μωρού. 

Θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά σημαντικά πράγματα, που θα σας γλιτώσουν χρόνο και θα σας προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. 

1. Αφήστε στην άκρη τα ξυραφάκια 
Πριν ετοιμαστείτε να κάνετε αποτρίχωση με κερί, καλό είναι να μείνετε μακριά από τα ξυραφάκια τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. 

2. Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα με χημικά συστατικά 
Δημοφιλή skincare συστατικά, όπως η ρετινόλη, βιταμίνη C και σαλικυλικό οξύ, μπορούν να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας, οπότε να είστε πολύ προσεκτικές εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε προϊόντα αποτρίχωσης με αυτά τα συστατικά. 

 3.  Κάντε απολέπιση 
Πριν προχωρήσετε στην διαδικασία της αποτρίχωσης, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση, για να ανοίξουν οι πόροι και να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα. 

4. Να έχετε στεγνή επιδερμίδα 
Σε αντίθεση με το ξύρισμα, η αποτρίχωση απαιτεί στεγνό δέρμα, διότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν είναι τελείως βρεγμένο. 

5. Ακολουθήστε τη φορά της τρίχας 
Στην διαδικασία της αποτρίχωσης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και ο τρόπος που θα εφαρμόσετε το κερί. Απλώστε το προς την φορά που μεγαλώνει η τρίχα και όχι αντίθετα, τοποθετήστε από πάνω τις ταινίες και τραβήξτε προς την αντίθετη φορά. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τις τραβάτε παράλληλα προς το σώμα και όχι προς τα πάνω.