Έτσι θα κερδίσεις τον χρόνο και θα σβήσεις “το πόδι της χήνας” - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Έτσι θα κερδίσεις τον χρόνο και θα σβήσεις “το πόδι της χήνας”

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Ένα από τα πρώτα σημεία που μαρτυράει την ηλικία μας είναι το πόδι της χήνας. Όλες το ξέρουμε, λίγες όμως το προσέχουμε όπως θα έπρεπε. Είναι και αυτό ένα από τα σημάδια της γήρανσης που με την καθημερινή skincare περιποίηση μπορούμε να το πολεμήσουμε.

Το Spf είναι ένα must
Μία κρέμα ματιών με Spf είναι απαραίτητη για την μάχη μας με τον χρόνο, μιας και οι ακτίνες του ηλίου είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη νεότητα της επιδερμίδας μας.

Μην ξεχνάς τα γυαλιά σου
Ξέρω πως νοιώθεις όταν δεν χρειάζεται γιατί είσαι στο αμάξι και δεν σε χτυπάει ο ήλιος ή δεν θες να καταστρέψεις το τέλειο μακιγιάζ που δημιούργησες το πρωί. Όμως είναι απαραίτητο αξεσουάρ για να προστατέψεις τα μάτια σου από τον ήλιο και από τις περιττές ρυτιδούλες που δημιουργούνται με το που ζαρώσεις τα μάτια σου.

Κάνε απολέπιση
Ξέρω συνήθως τα μάτια είναι μία περιοχή που αποφεύγουμε όταν κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπο μας γιατί είναι μία ευαίσθητη περιοχή. Αλλά μία κρέμα που περιέχει υδροξύ οξέων ή ρετινόλη, θα κάνει την ίδια δουλειά.

Κράτα την περιοχή ενυδατωμένη
Έτσι φρόντισε εκτός της κρέμας στο, να χρησιμοποιήσεις ένα primer πριν το μακιγιάζ σου για να προστατέψει τη περιοχή και να την κρατήσει extra ενυδατωμένη. Ενώ όσες δεν έχετε λιπαρά βλέφαρα καλό θα ήταν να προτιμήσετε κρεμώδη προϊόντα, χωρίς πολλές πούδρες. 

Τέλος, επένδυσε στα κατάλληλα εργαλεία
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά εργαλεία σχεδιασμένα για την λείανση των συγκεκριμένων σημείων και για την επιβράδυνση της εμφάνισης του ποδιού της χήνας. Έτσι επένδυσε σε ένα τέτοιο και κάνε το μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας.