Έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερη διάρκεια στις ημιμόνιμες βλεφαρίδες - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Έτσι θα αποκτήσεις μεγαλύτερη διάρκεια στις ημιμόνιμες βλεφαρίδες

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2018

Ένα μεγάλο trend τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει οι ημιμόνιμες βλεφαρίδες και φυσικά είναι απόλυτα λογικό. Είναι κάτι που λύνει τα χέρια μας, μας γλιτώνει χρόνο, μας κάνει να φαινόμαστε συνέχεια περιποιημένες και μας γλιτώνει 10 λεπτά από την beauty ρουτίνα μας. Μπορεί εγώ να μην τις προτιμώ λόγο συνήθειας, όμως είμαι σίγουρη πως πολλές από εσάς θέλετε να το κάνετε και το αποτέλεσμα να κρατήσει για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πρώτα, όμως, θέλω να σας επισημάνω πως όταν επιλέξετε να προσθέσετε ημιμόνιμες βλεφαρίδες στα μάτια σας να έχετε ψάξει έναν ειδικό που εμπιστεύεστε και έχετε δει την δουλειά που κάνει γιατί είναι πολύ εύκολο να την πατήσουμε.

Tips για διάρκεια στις ημιμόνιμες βλεφαρίδες:

1. Την πρώτη ημέρα απαγορεύεται να τις πειράζετε, είτε με τα χέρια είτε κάνοντας μπάνιο. Χρειάζεται να τις αφήσετε δηλαδή ανέγγιχτες για 24 ώρες.

2. Αποφύγετε το ντεμακιγιάζ σε εκείνο το σημείο όσο περισσότερο γίνεται, ενώ προϊόντα που περιέχουν λάδι είναι απαγορευτικά.  Αν περάσετε, όμως, με κάποιο προϊόν ντεμακιγιάζ θα πρέπει να προσέξουμε και να γίνει πολύ απαλά.

3. Το ψαλίδι για καμπύλη είναι ένα μεγάλο όχι που θα χρειαστεί να πείτε, άλλωστε οι ημιμόνιμες έχουν από μόνες τους μία καμπύλη.

4. Αν θέλετε να βάλετε λίγη μάσκαρα για να τις τονίσετε ακόμα περισσότερο, επιλέξτε μόνο μάσκαρες με βάση το νερό που είναι κατάλληλες για αυτή τη περίπτωση και θέλει ειδική φροντίδα για την αφαίρεση της.

5. Ποτέ δεν βάζουμε μάσκαρα ή μολύβι στις ρίζες των βλεφαρίδων.

6. Μην ξεχνάτε πως πρέπει να κάνετε κάποια στιγμή μία συντήρηση, που θα έχετε συνεννοηθεί με την αισθητικό, σε περίπτωση που θέλετε να τις κρατήσετε για πολύ περισσότερο χρόνο.

7. Να τις χτενίζετε με το ειδικό χτενάκι και να προσπαθήσετε να τις πιέζετε ελαφρώς προς τη βάση αντί για την συνηθισμένη κίνηση που κάνουμε προς τα πάνω.

Extra tip: Δεν πρέπει ποτέ, μα ποτέ, να κάνετε την αφαίρεση μόνες σας. Ακόμα και όταν νομίζετε πως είναι έτοιμο ένα τουφάκι να βγει, δεν πρέπει να το πειράξετε. Μπορείτε με αυτόν τον τρόπο να βγάλετε περισσότερα τουφάκια από τις ψεύτικες ή και να τραβήξετε τις δικές σας και αυτό κορίτσια μου πάρα πολύ δύσκολα διορθώνεται.