Έτσι αντιμετωπίζω εγώ τις αϋπνίες - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Έτσι αντιμετωπίζω εγώ τις αϋπνίες

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Οι αϋπνίες είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές από εμάς και όταν έχουμε να ξυπνήσουμε πολύ νωρίς την επόμενη ημέρα, μπορεί να θεωρηθεί και πρόβλημα. Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας το δικό μου μυστικό που με βοηθάει να ηρεμώ και να κοιμάμαι σαν πουλάκι τα βράδια.

Για να αντιμετωπίσετε τις αϋπνίες υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι, καθως στην φύση υπάρχουν πολλά βότανα που έχουν ηρεμιστικές ιδιότητες. Κάποια από αυτά είναι η πασιφώρα, το χαμομήλι, η βαλεριάνα, η λεβάντα και το μελισσόχορτο και πολλά από αυτά μπορείτε να τα βρείτε στο ντουλάπι μου.

Ακόμα καλύτερο, όμως, είναι να δημιουργήσετε μείγματα από αυτά τα βότανα για να είναι και πιο εύγευστα και extra χαλαρωτικά. Στο αγαπημένο μου House of spices υπάρχει ένα έτοιμο μείγμα ιδανικό για τις αϋπνίες, ο ‘’Μορφέας’’ που περιέχει βαλεριάνα, μελισσόχορτο, λυκίσκο, πασιφλώρα, λεβάντα, ματζουράνα, χαμομήλι. Αυτό είναι και το μικρό μου μυστικό για τα δύσκολα βράδια.

Ενώ ένα extra tip είναι να δημιουργήσετε ένα mist για τα σεντόνια σας που να σας ηρεμεί και να σας ευχαριστεί. Επιλέγετε ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας που σας ηρεμεί, εγώ λατρεύω το έλαιο της λεβάντας, ανακατέψτε λίγες σταγόνες μέσα σε απιονισμένο νερό και λίγα άλατα. Ψεκάστε το κρεβάτι σας με το mist και θα παρατηρήσετε πως με το που ξαπλώσετε θα χαλαρώσετε και θα κοιμηθείτε πολύ πιο εύκολα.