Ένας μικρός οδηγός για θαυματουργά εργαλεία μασάζ προσώπου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Ένας μικρός οδηγός για θαυματουργά εργαλεία μασάζ προσώπου

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021

Τα εργαλεία μασάζ για το πρόσωπο είναι πολύ μεγάλη τάση στο skincare και είμαι σίγουρη ότι τα βλέπεις παντού στα social media. Αυτά τα εργαλεία έχουν πραγματικά αποτέλεσμα αρκεί να τα χρησιμοποιείς εντατικά και να μην τεμπελιάζεις! 

Τι αποτέλεσμα θα δεις από το καθένα ή, με άλλα λόγια, γιατί προορίζεται;  

Jade roller 
Είναι από ημιπολύτιμες πέτρες (οι πιο διάσημες είναι ο ροζ χαλαζίας που συνδέεται με το τσάκρα της καρδιάς και ο νεφρίτης σε πράσινο χρώμα που αποτοξινώνει) και είναι ιδανικός για να κάνεις μασάζ στο πρόσωπο, να απορροφώνται τα προϊόντα καλύτερα ενώ χάρη στην φυσικά χαμηλή του θερμοκρασία διώχνει και τα πρηξίματα. Επίσης, έχει δύο άκρα, ένα μικρό και ένα μεγαλύτερο, για όλο το πρόσωπο και για την περιοχή κάτω από τα μάτια αντίστοιχα. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις καθημερινά, πρωί- βράδυ, και αν είναι το πρώτο σου εργαλείο για μασάζ προσώπου και θέλεις από κάπου να ξεκινήσεις, το jade roller είναι ιδανικό! 

Gua sha 
Αυτό που κάνει είναι να φέρνει στην επιφάνεια τις τοξίνες και οτιδήποτε “κακό” και να τις απομακρύνει από την επιδερμίδα. Στα πλαϊνά των ματιών μας, κάτω από τα αυτιά και στην κλείδα υπάρχουν οι λεμφαδένες, τα εργοστάσια καθαρισμού τον τοξινών. Μια από τις λειτουργίες του gua sha είναι να “σπρώχνεις” τη λέμφο προς αυτά τα σημεία έτσι ώστε να καθαριστεί πιο γρήγορα. Επίσης, προκαλεί υπεραιμία με αποτέλεσμα να μεταφέρει οξυγόνο στους ιστούς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποκτάς αμέσως ένα χρώμα υγείας και έξτρα λάμψη ενώ, τέλος, βοηθά στους “κόμπους” που δημιουργούνται στην γνάθο.  

Mushrooms 
Λέγονται έτσι γιατί το σχήμα τους παραπέμπει σε μανιτάρι. Είναι φτιαγμένο από ημιπολύτιμους λίθους και προορίζεται για εξειδικευμένο μασάζ στην περιοχή των ματιών. Είναι το ιδανικότερο εργαλείο αν ξυπνάς συνεχώς με κουρασμένα μάτια και αυτή είναι η πιο βασική σου έννοια. Τα mushrooms έχουν επίσης χαμηλή θερμοκρασία από μόνα τους λόγω της πέτρας, ωστόσο για έξτρα ανακούφιση και αποσυμφόρηση μπορείς να τα φυλάς στο ψυγείο. 

Μεταλλικό roller 
Έχει μεταλλικό άκρο που είναι ιδανικό για να διώχνει τα πρηξίματα και είναι επίσης ιδανικό για την χαλάρωση στο κάτω περίγραμμα του προσώπου αλλά και την περιοχή κάτω από τα μάτια, αν και μπορείς να το εφαρμόσεις σε όλο το πρόσωπο. 

Dry brush   
Οι συγκεκριμένες βούρτσες έχουν πολύ πιο απαλή τρίχα έτσι ώστε να μην ερεθίζουν την επιδερμίδα του προσώπου που είναι πολύ πιο λεπτή και ευαίσθητη ενώ από την άλλη δεν πρέπει να τις μπερδεύουμε με βούρτσες για τον καθαρισμό του προσώπου που χρησιμοποιούνται με νερό και gel. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και κάνει και λεμφικό μασάζ, όπως και το gua sha.