Είχες σκεφτεί ποτέ ότι η μάσκα μαλλιών μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στα μαλλιά σου; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι η μάσκα μαλλιών μπορεί να δημιουργεί πρόβλημα στα μαλλιά σου;

Σάββατο, 03 Απριλίου 2021

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να έχεις αφήσει για περισσότερο χρόνο απ᾽τον ενδεδειγμένο μια μάσκα μαλλιών. Έχεις αναρωτηθεί τι συμβαίνει όταν αφήνεις τη μάσκα μαλλιών στα μαλλιά σου πολλές ώρες; 

Η τακτική αυτή είναι λανθασμένη, εκτός αν πρόκειται για τις ειδικές overnight hair masks, που έχουν την κατάλληλη σύνθεση και συστατικά για τη φροντίδα των μαλλιών σου. 

Ο λόγος είναι ότι πρέπει να αφήνεις την τρίχα να αναπνέει, καθ᾽όλη τη διάρκεια της νύχτας. Τα συστατικά της μάσκας μαλλιών δημιουργούν ένα τοίχος που δεν επιτρέπει το οξυγόνο να εισβάλει στον θύλακα της τρίχας. Επιπλέον, ορισμένες μάσκες περιέχουν μεγάλα ποσοστά πρωτεΐνης που μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο σ᾽αυτήν. 

Το σωστό είναι να τηρείς τις οδηγίες του κάθε προϊόντος, που ορίζουν πόσο χρόνο χρειάζεται ακριβώς η συγκεκριμένη μάσκα για να δράσει σωστά - και στην πλειονότητά τους, θέλουν περίπου 20 λεπτά. Συνήθως, αν ξεπεράσεις τον συγκεκριμένο χρόνο η μάσκα παύει να είναι ωφέλιμη για τα μαλλιά σου.