Έφτασε η στιγμή να προσθέσεις τον αντιοξειδωτικό ορό στη ρουτίνα σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Έφτασε η στιγμή να προσθέσεις τον αντιοξειδωτικό ορό στη ρουτίνα σου

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Καθημερινά, η επιδερμίδα μας δέχεται δεκάδες «επιθέσεις» που την κάνουν να δείχνει πιο γερασμένη. Τα αντιοξειδωτικά είναι αυτά που αφενός προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες που καταστρέφουν την επιδερμίδα, αφετέρου συμβάλλουν στη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των δυσχρωμιών, μιας και έχουν πλήρη αντιγηραντική δράση. 

Κανονικό ή ξηρό δέρµα: The Ordinary Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3%
Χάρη στις αντιοξειδωτικές ιδιότητές τους, ο συνδυασμός ρεσβερατρόλης 3% + φερουλικού οξέος 3% προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Η ρεσβερατρόλη που εμπεριέχεται σε αυτή τη σύνθεση προέρχεται 100% από ιαπωνικό πολυκόμπι (Knotweed). Το φερουλικό οξύ είναι μια ισχυρή φυτοχημική αντιοξειδωτική ουσία που εμπεριέχεται φυσικά στα φυτικά κύτταρα. Αυτή η σύνθεση δεν περιέχει νερό, έλαια, σιλικόνη και αλκοόλη μπορεί να συνδυαστεί με άλλα προϊόντα περιποίησης για την ενίσχυση των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων της. 

Ευαίσθητη επιδερμίδα: Avene A-Oxitive Antioxidant Defence Serum
Ελαφρύς, απαλός και ελαφρώς αρωματισμένος, χωρίς κολλώδη υφή, αυτός ο ορός αντι-οξειδωτικής προστασίας βοηθά το δέρμα να αμυνθεί ενάντια στις βλαβερές συνέπειες του οξειδωτικού στρες. Το Σύμπλεγμα αντι-οξειδωτικής προστασίας [Προ-βιταμίνες C & E] προστατεύει από το καθημερινό περιβαλλοντικό οξειδωτικό στρες και τις βλαβερές συνέπειες της ρύπανσης. Παράλληλα, είναι εμπλουτισμένος με GP4G, μία πηγή κυτταρικής ενέργειας που διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας του δέρματος. Προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση και καταπράυνση χάρη στο Ιαματικό Νερό της Avène. 

Λιπαρή/ ακνεϊκή επιδερμίδα με ατέλειες: Silymarin CF - Αντιοξειδωτικός Ορός
Ο νέος αντιοξειδωτικός ορός της SkinCeuticals ακούει στο όνομα SILYMARIN CF και είναι ειδικά σχεδιασμένος για τις ανάγκες του λιπαρού δέρματος. Μετά από 6 χρόνια έρευνας, δημιουργήθηκε για 1η φορά ένας αντιοξειδωτικός ορός βιταμίνης C, που παρέχει προηγμένη προστασία από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις στο λιπαρό δέρμα µε τάση ακμής και ταυτόχρονα µμειώνει τη λιπαρότητα, λειαίνει την υφή του δέρατος, και βελτιώνει λεπτές γραµµές και ρυτίδες. Εκτός από βιταμίνη C, είναι εμπλουτισμένος με Σιλυµαρίνη και Φερουλικό οξύ, ενώ παράλληλα, περιέχει επίσης 0,5% σαλικυλικό οξύ, το οποίο µμειώνει τις υπάρχουσες βλάβες τις ακμής και βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης νέων ατελειών.