Δημιουργήστε ανεπανάληπτα makeup looks διαλέγοντας την ιδανική παλέτα σκιών για εσάς - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Δημιουργήστε ανεπανάληπτα makeup looks διαλέγοντας την ιδανική παλέτα σκιών για εσάς

Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021

Κι όμως υπάρχουν 4 μυστικά για να διαλέξετε την τέλεια παλέτα σκιών για εσάς! Το σωστό μακιγιάζ ματιών μπορεί να κολακεύσει το πρόσωπό σας και να σας χαρίσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αναδεικνύοντας και τονίζοντας τα χρώματα σας με τον κατάλληλο τρόπο θα αποκτήσετε ένα απόλυτα σαγηνευτικό βλέμμα. Σύμμαχός σας σε αυτό είναι φυσικά οι παλέτες σκιών που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το νεσεσέρ σας. 

Χρησιμοποιείστε το χρώμα των ματιών σας σαν έμπνευση 
Όταν επιλέγετε την ιδανική παλέτα σκιών για τα μάτια σας, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι με το δικό σας (πανέμορφο) πρόσωπο. Ορισμένες αποχρώσεις συμπληρώνουν καλύτερα ορισμένα χρώματα ματιών, οπότε, ειδικά αν είστε αρχάριοι στο makeup, θα θέλετε να επιλέξετε μια παλέτα που περιλαμβάνει όλες τις ιδανικές αποχρώσεις για εσάς. Τα ουδέτερα χρώματα φαίνονται υπέροχα σε όλους, αλλά αν έχετε καστανά μάτια, ίσως θελήσετε να εξετάσετε μια παλέτα με μελιτζανί αποχρώσεις. Όσο για εσάς που έχετε ανοιχτά μπλε ή πράσινα μάτια θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα με το ανοιχτό ροζ ή το γκρι. Μην φοβάστε να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσης σας και τολμήστε όλα όσα σας αρέσουν.

Σκεφτείτε το πότε φοράτε το μακιγιάζ 
Εάν φοράτε μακιγιάζ για να πηγαίνετε στη δουλειά και το workplace είναι συντηρητικό τότε θα θέλατε να επιλέξετε ουδέτερα καφέ ή γκρι χρώματα. Εάν φοράτε μακιγιάζ μόνο σε ειδικές περιστάσεις και διακοπές ή σας αρέσει να βγαίνετε έξω, τότε μια διασκεδαστική, λαμπερή παλέτα μπορεί να είναι καλύτερη για εσάς. 

Καθορίστε τον τρόπο που θα τη χρησιμοποιείτε 
Μια παλέτα σκιών μπορεί να είναι πολλά περισσότερα από αυτά που υπόσχεται. Επιλέγοντας κάποια με μαύρο ή σκούρο καφέ χρώμα σημαίνει ότι με ένα ειδικό πινέλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις αποχρώσεις ως eyeliner. Μια παλέτα με βάση το ροζ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ρουζ. Ακόμη για να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα επενδύστε σε κάποια που να διαθέτει και σκιές για τα χείλη. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε όλο το μακιγιάζ σας σε ένα μέρος. 

Αξιολογήστε το μέγεθος
Σκεφτείτε πόσο συχνά φοράτε μακιγιάζ, καθώς αυτό μπορεί να καθορίσει πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η ιδανική παλέτα για σας. Δεδομένου ότι η σκιά ματιών έχει διάρκεια ζωής έως και 2 χρόνια και οι παλέτες έχουν συνήθως περισσότερες αποχρώσεις σε πιο μικρές ποσότητες, μπορείτε να πείτε "ναι" με μια μεγαλύτερη παλέτα εάν βάφεστε πολύ και σας αρέσει να παίζετε με διαφορετικά χρώματα. Αλλά αν δεν είστε ο τύπος που φοράτε μακιγιάζ κάθε μέρα, ίσως θελήσετε να επιλέξετε πρώτα μια μικρότερη παλέτα για να δείτε πόσο διαρκεί.