Διάλεξε το μήκος των μαλλιών σου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Διάλεξε το μήκος των μαλλιών σου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019
από την ioulia

Είσαι σε mood για αλλαγές στα μαλλιά σου αλλά δεν ξέρεις τι να κάνεις και αν θα σου ταιριάζει; Σου έχω τον τέλειο οδηγό για να επιλέξεις το μήκος που σου ταιριάζει σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου.

Τετράγωνο πρόσωπο
Ένα μακρύ καρέ θα σε βοηθήσει πολύ να απαλύνεις τις γωνίες του προσώπου σου, όπως και η χωρίστρα στο πλάι μπορεί να γλυκάνει πολύ τα χαρακτηριστικά σου. Ενώ οι αφέλειες είναι μία κακή ιδέα για εσένα μιας και θα σκληρύνουν τα χαρακτηριστικά σου. 

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς
Το ιδανικό κούρεμα για σένα είναι οι αφέλειες σε συνδυασμό με ένα πιο μακρύ καρέ ώστε το πρόσωπο σου να φαίνεται ελάχιστα πιο μακρύ και να αναδειχθούν ταυτόχρονα τα μάτια σου.

Στρογγυλό πρόσωπο
Αυτό που πρέπει να αποφύγεις είναι οι αφέλειες μιας και θα δείξουν το πρόσωπο σου ακόμα πιο στρογγυλό, ενώ μπορείς να μακρύνεις το πρόσωπο σου με πιο μακριά κουρέματα ή και το αγορέ με όγκο στην κορυφή.

Μακρόστενο πρόσωπο
Το κατάλληλο μήκος για εσένα είναι ένα κοντό καρέ ή μεσαίο μήκος με φιλάρισμα ώστε να έρθει σε ισορροπία με  το μακρύ πρόσωπο, ενώ καλό είναι να αποφύγεις τα πολύ μακριά μαλλιά γιατί δίνουν την ψευδαίσθηση πως το πρόσωπο σου είναι ακόμα πιο μακρύ.

Οβάλ πρόσωπο
Αν έχεις αυτό το σχήμα είσαι μία από τις τυχερές που σου ταιριάζουν τα πάντα, εκτός από το πολύ ίσιο styling σε μακριά μαλλιά γιατί θα δώσει την ψευδαίσθηση πως έχεις πολύ μακρύ σχήμα στο πρόσωπο σου.