Αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα τριχόπτωσης; Αυτές οι κινήσεις θα σώσουν τα μαλλιά σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα τριχόπτωσης; Αυτές οι κινήσεις θα σώσουν τα μαλλιά σου

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Μην ανησυχείς, οι περισσότερες γυναίκες στον πλανήτη υποφέρουν από εποχική ή μόνιμη απώλεια τριχών και δεν εξαιρούνται ούτε οι  celebrities. Το άγχος και η υπερκόπωση αποτελούν σίγουρα κάποιους από τα κυριότερα αίτια. 

-Χτένιζε καθημερινά τα μαλλιά σου απαλά με βούρτσα από φυσικές τρίχες, ξεκινώντας από το δέρμα του τριχωτού προς τις άκρες, έτσι ώστε να κάνεις ένα είδος μασάζ που θα τονώσει την κυκλοφορία των φυσικών θρεπτικών ελαίων που εκκρίνονται από το δέρμα.

-Για λίγο διάστημα απόφυγε κάθε είδους τεχνική εργασία στο κομμωτήριο. Οι συχνές βαφές, oι ανταύγειες και το ίσιωμα με τη χρήση θερμού αέρα αδυνατίζουν τα μαλλιά και τα κάνουν ευάλωτα. Για τον ίδιο λόγο μην απλώνεις στα μαλλιά σoυ πολύ σκληρά προϊόντα styling με οινόπνευμα. Διάλεξε ένα απαλό σαμπουάν για ευαίσθητα μαλλιά και φρόντισε να κάνεις μια κούρα με ένα θρεπτικό λάδι μία φορά την εβδομάδα. 

-Δοκίμασε μια αυτοσχέδια κούρα αναδόμησης της τρίχας με ελαιόλαδο μία φορά την εβδομάδα, πριν από το λούσιμο (εναλλακτικά χρησιμοποίησε δαφνέλαιο, λάδι αβοκάντο ή λάδι καρύδας). Άπλωσε λάδι στα μαλλιά σου, κάνε ένα απαλό μασάζ και άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά. Μετά λούσε τα κανονικά. Το λάδι της ελιάς έχει θεραπευτική δράση στα μαλλιά και τα διατηρεί πλούσια και στιλπνά, κυρίως λόγω του σιδήρου που περιέχει. Επιπλέον, όταν συνδυάζεται με μασάζ, διώχνει τις εντάσεις, φτιάχνει τη διάθεση και ενισχύει την καλή κυκλοφορία της περιοχής, που στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να είναι αιτία εμφάνισης πολλών προβλημάτων στο τριχωτό της κεφαλής. 

-Απόφυγε να πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου με λαστιχάκι. Όλες όσες έχουμε μακριά μαλλιά συνηθίζουμε να το φοράμε στον καρπό μαζί με τα υπόλοιπα βραχιόλια μας. Τα χρησιμοποιούμε ανά πάσα στιγμή για να τα πιάσουμε σε πρόχειρη αλογοουρά ή σε κότσο όταν κάνουμε ένα γρήγορο ντους. Aποτελεί την εύκολη λύση, αλλά δημιουργεί και προβλήματα: Ασυναίσθητα τοποθετούμε το λαστιχάκι πάντα στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα να πιέζονται υπερβολικά οι ήδη εγκλωβισμένοι θύλακες της τρίχας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αδυνάτισμά της και αναγκαστικά σε τριχόπτωση. Μην κοιμάσαι ποτέ με πιασμένα μαλλιά, ώστε να δώσεις την ευκαιρία στην τρίχα να ξεκουραστεί. 

- Και φυσικά, επένδυσε και σε μια εξειδικευμένη αγωγή κατά της τριχόπτωσης με σαμπουάν και αμπούλες, που θα σου προτείνει ο δερματολόγος ή ο φαρμακοποιός σου.