Αντιμετώπισε τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δέρμα σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Αντιμετώπισε τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο δέρμα σου

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Λατρεύουμε τη ζωή στην πόλη αλλά δυστυχώς η  καθημερινή έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση επιφέρει βλαβερά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας, όπως πρόωρη γήρανση του δέρματος, κάτι που δεν το επιθυμούμε καθόλου. 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση όπως σας είπα προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος καθώς και διευκολύνει την εμφάνιση των ρυτίδων. Οι ίνες κολλαγόνου εξασθενούν, ενώ η επιδερμίδα χάνει τις απαραίτητες βιταμίνες. Ακόμα, μπορεί να προκληθεί ευαισθησία, ερεθισμός, αφυδάτωση και δυσχρωμίες. Επιπλέον, διαστέλλει τους πόρους, εντείνει τη λιπαρότητα, ενισχύει το στρες που προκαλεί γήρανση και αυξάνει την ευαισθησία και την τραχύτητα.

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να θωρακίσετε σωστά την επιδερμίδα σας, γι᾽αυτό ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. 

Βαθύς καθαρισμός
Οι ρύποι από τα καυσαέρια παγιδεύουν τα βακτήρια στο δέρμα, φράσσοντας τους πόρους. Ένας αφρός καθαρισμού, εκτός από τα υπολείμματα μακιγιάζ και των προϊόντων περιποίησης, θα απομακρύνει από την επιδερμίδα τις συσσωρευμένες τοξίνες. Είναι καλό να πλένουμε το πρόσωπό αμέσως μετά την έκθεσή στη ρύπανση.

Ενυδάτωση
Η χρόνια έκθεση σε μολυσματικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες αποδυναμώνει την ικανότητα της επιδερμίδας να προστατεύεται και να διατηρεί την υγρασία της. Πρέπει καθημερινά να χρησιμοποιούμε ενυδατική κρέμα. Η  ενυδάτωση χαρίζει στην επιδερμίδα την απαραίτητη ελαστικότητα.

Συχνή απολέπιση
Οι ρύποι που παραμένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας μπορεί να αφήσουν πίσω της μαύρα στίγματα. Χρησιμοποιώντας ένα scrub για βαθύ καθαρισμό, τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από το πρόσωπο και δεν χάνει την λάμψη του.

Ενεργός άνθρακας
Χρησιμοποιήστε προϊόντα φροντίδας με παράγοντες που απομακρύνουν τις επιβλαβείς τοξίνες και τους ρύπους. Προϊόντα που περιέχουν ενεργό άνθρακα καταπολεμούν αποτελεσματικά τις τοξίνες και καθαρίζουν το δέρμα σε βάθος.