ΑΝΩ ΤΩΝ 50; : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

ΑΝΩ ΤΩΝ 50; : Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν ανα δεκαετία. Μια από τις πιο δύσκολες δεκαετίας είναι αυτή των 50 καθώς οι μεταβολές της επιδερμίδας είναι ιδιαίτερα εμφανείς. Η ελαστικότητα χάνεται και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες. Γι’αυτό και η περιποίηση του προσώπου πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες. Ας δούμε ποιά βήματα περιποίησης δεν πρέπει να παραλείπετε.

Πολύ βασικός είναι ο καθημερινός καθαρισμός της επιδερμίδας με ένα ενυδατικό σαπούνι και στη συνέχεια η εφαρμογή ενός ορού με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη E ή C και στη συνέχεια μιας ενυδατικής κρέμας πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά. Φυσικά, ποτέ να μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας , καθώς οι ηλιακές ακτινοβολίες αποτελούν το νούμερο ένα λόγο γήρανσης του δέρματος και εμφάνισης των πανάδων.

Στη βραδινή σας περιποίηση είναι πολύ ωφέλιμο να εντάξετε την ρετινόλη και τα οξέα φρούτων, όπου βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου, ενώ παράλληλα κάνουν και μια ήπια απολέπιση.

 

Εάν το βλέμμα σας δείχνει πιο βαρύ και κουρασμένο και οι σακούλες εμφανίζονται πιο τακτικά από ποτέ, αντικαταστήστε τη μέχρι πρότινος αντιρυτιδική σας κρέμα με κάποια που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη χαλάρωση και την ενίσχυση της κυκλοφορίας της περιοχής.

Πριν αποφασίσετε ποιές κρέμες θα εντάξετε στην ρουτίνα περιποίησης σας να το συζητήσετε με το δερματολόγο σας ωστέ να βρείτε ακριβώς τι ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.