Αν είσαι πάνω από 40 σίγουρα πρέπει να εντάξεις αυτά τα προϊόντα στην περιποίηση σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Αν είσαι πάνω από 40 σίγουρα πρέπει να εντάξεις αυτά τα προϊόντα στην περιποίηση σου

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Είναι κάποια συστατικά που δεν θα πρέπει να λείπουν, σε καμία περίπτωση, από τη skincare ρουτίνα σας μετά τα 40. Η διαδικασία γήρανσης διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Σε γενικές γραμμές, οι πρώτες μεγάλες αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης προσώπου γίνονται στα 40, που η διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας λίγο πριν την εμμηνόπαυση είναι απαραίτητη.

Αυτά τα προϊόντα λοιπόν απαγορεύεται να λείπουν!

Ρετινόλη
Το πιο πιθανό είναι η μέχρι τώρα ρουτίνα σας να περιλαμβάνει κάποιον ορό με υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση και έναν ορό με βιταμίνη C για λάμψη και αντιοξειδωτική προστασία. Τώρα ήρθε η ώρα να πειραματιστείτε με τη ρετινόλη, στην οποία η επιδερμίδα σας ενδεχομένως εμφάνιζε ευαισθησία τις προηγούμενες δεκαετίες. 

Η ρετινόλη, η ενεργή μορφή βιταμινης Α δηλαδή, επιταχύνει τους ρυθμούς του κυτταρικού μεταβολισμού, διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και κάνει ελαφριά απολέπιση. Έτσι με τον καιρό οι ρυτίδες λειαίνονται, οι δυσχρωμίες μειώνονται και το δέρµα δείχνει πιο ενυδατωµένο και λαµπερό.

Οξέα
Καθώς επιβραδύνεται ο ρυθμός ανανέωσης των κυττάρων, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας οξέα. Τόσο τα AHA, όσο και τα BHA κάνουν χημική απολέπιση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας, χαρίζοντας μια πιο λεία και λαμπερή όψη. Χρησιμοποιήστε τα μία φορά την εβδομάδα κατά τη βραδινή ρουτίνα σας μετά τον καθαρισμό και μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας το επόμενο πρωί. 

Αντηλιακό
Κάθε γυναίκα εφαρμόζει καθημερινά αντηλιακό στο πρόσωπό της. Αν δεν το κάνετε ήδη, η δεκαετία των 40 είναι η τελευταία σας ευκαιρία να περιορίσετε τη φωτογήρανση ενσωματώνοντας στη ρουτίνα σας ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. 

Tip: Αποφύγετε τις ενυδατικές κρέμες και τα foundation με SPF και προτιμήστε ένα ξεχωριστό αντηλιακό, έτσι ώστε να προστατεύετε στο μέγιστο την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB.