Ακολουθώντας αυτά τα tips θα σταματήσετε να ξυπνάτε με πρησμένο πρόσωπο - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Ακολουθώντας αυτά τα tips θα σταματήσετε να ξυπνάτε με πρησμένο πρόσωπο

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

Το pillow face ή αλλιώς αγουροξυπνημένο και πρησμένο πρόσωπο αποτελεί ένα φαινόμενο που όλες οι γυναίκες αντιμετωπίζουμε είτε καθημερινά είτε μερικές φορές τον χρόνο. Ουσιαστικά πρόκειται για κάποιες ρυτίδες ύπνου που εμφανίζονται στην επιδερμίδα όσο κοιμόμαστε και τις αντικρίζουμε μόλις ανοίγουμε τα μάτια μας και κοιταζόμαστε στον καθρέφτη το πρωί.  

Για να σταματήσουν να υπάρχουν, μπορείτε να υιοθετήσετε ορισμένες συνήθειες που ώστε να βλέπετε την επιδερμίδα σας λεία και απαλή κάθε πρωί. 

Κοιμηθείτε ανάσκελα 
Είναι αρκετά δύσκολο να κοιμηθείτε σε αυτή τη στάση, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια κίνηση που θα περιορίσει έως εξαφανίσει τις ρυτίδες ύπνου.  

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το πρόσωπο
Ένα από τα λάθη που κάνετε όταν κοιμάστε είναι να ακουμπάτε το πρόσωπό σας στα χέρια σας. Για να σταματήσετε να το κάνετε, καλύτερα να τα τοποθετήσετε κάτω από το μαξιλάρι σας. Άλλωστε, με αυτόν τον τρόπο θα το βοηθήσετε ώστε να ανασηκωθεί και ως γνωστόν το ανασηκωμένο μαξιλάρι βοηθάει καλύτερα στην κυκλοφορία του αίματος και κατ' επέκταση στον περιορισμό της εμφάνισης του pillow face. 

Αναζωογονήστε την επιδερμίδα πριν τον ύπνο 
Κάτι επίσης πολύ σημαντικό πριν πέσετε στο κρεβάτι είναι να μην ξεχνάτε να φροντίζετε το δέρμα σας. Για αυτόν τον λόγο, απλώστε ένα overnight serum, που χρησιμεύει αποκλειστικά για την περιποίηση του δέρματος πριν τον ύπνο. 

Ενεργοποιήστε την παραγωγή κολλαγόνου 
Πολύ σημαντικό είναι να μεριμνήσετε και για την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα, αφού όσο μεγαλώνετε περιορίζεται. Για να το καταφέρετε αυτό, χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία ομορφιάς, όπως gua sha, που έχουν την τάση να κάνουν σε βάθος χρόνου πιο σφριγηλή και νεανική την επιδερμίδα σε συνδυασμό με τις κατάλληλες ενυδατικές κρέμες ημέρας και νυκτός.