Αυτό είναι το ιδανικό makeup ανάλογα το τύπο επιδερμίδας σας - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Αυτό είναι το ιδανικό makeup ανάλογα το τύπο επιδερμίδας σας

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Το makeup μας είναι το άλφα και το ωμέγα στο μακιγιάζ, έτσι πρέπει να φροντίζουμε να επιλέγουμε τη κατάλληλη υφή και σύνθεση για το πρόσωπο μας. Εγώ σας έχω έναν οδηγώ για το σωστό foundation με βάση την επιδερμίδα σας.

Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα τότε επέλεξε μία βάση oil free με ματ αποτέλεσμα για να μπορέσεις να ελέγξεις έτσι τη λιπαρότητα και να εμποδίζεις την υπερβολική έκκριση σμήγματος. Για όσες μπορείτε να το στηρίξετε και να το δουλέψετε, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και πουδρένια βάση.

Για αυτές που έχετε κανονική επιδερμίδα τα πράγματα είναι απλά, όλες οι υφές είναι κατάλληλες για εσάς και το θέμα είναι να βρείτε αυτή που διευκολύνει εσάς και λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Όσες έχετε μεικτή επιδερμίδα επιλέξτε ένα πιο ανάλαφρο foundation που να δίνουν φως στο πρόσωπό σας αλλά και να σας δίνουν τη κάλυψη που αποζητάτε.

Για τα κορίτσια που έχετε πιο ξηρή επιδερμίδα καλό θα είναι να επιλέγετε foundation σε υγρή ή κρεμώδη υφή που να χαρίζει λίγη ενυδάτωση στην επιδερμίδα σας.

Τέλος, εσείς που έχετε πιο ώριμη επιδερμίδα καλό θα είναι να επενδύσετε σε μία βάση που θα μπορεί να κάλυψη και τις ρυτίδες σας, εκτός από τα άλλα σημαδάκια που μπορεί να έχετε. Τέτοια είναι τα foundation που υπόσχονται εφέ lifting και χαρίζουν λάμφη στο πρόσωπο.