Αυτές οι τροφές επηρεάζουν την ακμή σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Αυτές οι τροφές επηρεάζουν την ακμή σου

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Ένα βασικός εχθρός του προσώπου μας είναι η ακμή. Πολλοί προσπαθούνε να την καταπολεμήσουν με κάποια αγωγή ειδική και φυσικά αυτό είναι πολύ βοηθητικό. Όμως ένας βασικός παράγοντας που επηρεάζει την ακμή είναι και η διατροφή μας. Εγώ σας έχω μερικές τροφές που επηρεάζουν την ακμή.

-Απέφυγε τις τροφές που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λίπη που προκαλούν έκκριση σμήγματος και φράζουν πιο εύκολα οι πόροι μας. Τέτοιες είναι οι τηγανητές τροφές και τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

-Προτίμησε, αντιθέτως, τροφές πλούσιες σε σύνθετους υδατάνθρακες  όπως οι τροφές ολικής άλεσης, τροφές που σου προσφέρουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που θα βρεις στα λιπαρά ψάρια, αλλά και λαχανικά που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φθορές στην επιδερμίδα μας.

-Απέφυγε τη πολύ ζάχαρη γιατί η αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην επιδερμίδα σου, όσο και στον οργανισμό σου.

-Τέλος, για να καταπολεμήσεις την ακμή πρέπει να εξασφαλίσεις να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός σου και το γαστρεντερικό σου σύστημα. Έτσι, προτίμησε τροφές γεμάτες με προβιοτικά όπως είναι το γιαούρτι.