Αυτά πρέπει να προσέξεις αν φοράς γυαλιά οράσεως - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Αυτά πρέπει να προσέξεις αν φοράς γυαλιά οράσεως

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Η διαδικασία του μακιγιάζ είναι από μόνη της για μερικές γυναίκες δύσκολη. Δυσκολεύει ακόμα περισσότερο όταν έχεις ένα μόνιμο αξεσουάρ στο πρόσωπό σου, γιατί πρέπει να προσέξεις να μην φανεί κάτι υπερβολικό ή αντιαισθητικό.

Σου έχω μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν φοράς γυαλιά οράσεως, για να έχεις το κατάλληλο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σου.

Για την βάση σου, όταν φοράς τα γυαλιά σου έχω ξαναπεί, οπότε ας εστιάσουμε σε άλλα σημεία.

Φρύδια
Τα φρύδια φαίνονται σχεδόν με κάθε σκελετό που μπορείς να επιλέξεις. Δώσε τους λοιπόν την απαραίτητη προσοχή, προσπάθησε να μην τα βάψεις πολύ έντονα αλλά και να μην είναι ανύπαρκτα. Τα φυσικά βαμμένα φρύδια είναι τα ιδανικά για αυτήν την περίπτωση.

Σκιές
Μην κάνεις έντονο eye look. Έχεις ήδη αρκετή προσοχή στα μάτια σου από τα γυαλιά, έτσι αν τα βάψεις υπερβολικά ρισκάρεις να φανεί υπερβολικό. Προσπάθησε να κινηθείς σε φυσικούς τόνους ή σε απαλούς χρωματισμούς.

Eyeliner
Εδώ πρέπει να κάνεις μερικές πρόβες πριν αρχίσεις να βάφεσαι. Ανάλογα το φακό, η γραμμή που θα έχεις δημιουργήσει μπορεί να παραμορφωθεί. Έτσι πρέπει να βρεις ποια γραμμή φαίνεται τέλεια με τα δικά σου γυαλιά και πρόσεξε τα λάθη, οι περισσότεροι φακοί δείχνουν τα λάθη σου πιο έντονα.

Βλεφαρίδες
Δώσε αρκετή βάση στις βλεφαρίδες σου, μιας και όλα τα βλέμματα πέφτουν στα μάτια σου. Μην επιλέξεις ψεύτικες βλεφαρίδες, συνήθως είναι πολύ μακριές, χτυπάνε στα γυαλιά και από κάτι όμορφο μετατρέπονται σε κάτι ενοχλητικό. Προτίμησε την αδιάβροχη μάσκαρα γιατί τα γυαλιά τραβάνε θερμότητα με αποτέλεσμα μία απλή μάσκαρα να λιώνει πολύ εύκολα.

Χείλη

Τόλμησε τα πιο έντονα χρώματα. Είναι ένα συν το ότι με τα γυαλιά είναι πολύ πιο όμορφα τα έντονα χείλη, αναλόγως φυσικά και τον σκελετό που έχει η καθεμία.