Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη βάση για εσάς - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Αυτά είναι τα ερωτήματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε την κατάλληλη βάση για εσάς

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για την σημασία της σωστής βάσης και της ιδανικής υφής ανάλογα με τον τύπο επιδερμίδας σας, όμως το κάθε πρόσωπο έχει τις δικές διαφορετικές ανάγκες και οι κανόνες δεν λειτουργούν για όλες μας το ίδιο. Έτσι είναι σημαντικό πριν αποφασίσετε ποια θα είναι η επόμενη βάση που θα μπει στο νεσεσέρ σας, καλό είναι να θέσετε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σας.

1. Ποια είναι η κατάσταση της επιδερμίδας σας;
Η κάθε βάση προορίζεται σε συγκεκριμένους τύπους επιδερμίδας και έχει σύσταση που στοχεύει σε συγκεκριμένα θέματα της επιδερμίδας.

2. Ποιο είναι το μακιγιάζ που θέλετε;
Η επιλογή της βάσης είναι διαφορετική όταν το αποτέλεσμα θέλουμε να είναι διάφανο και διαφορετική όταν θέλουμε κάτι με κάλυψη.

 

3. Πόσες ώρες συνηθίζετε να φοράτε την βάση σας;
Αν βάφεστε για μία έξοδο που θα κρατήσει λίγες ώρες σίγουρα δεν χρειάζεται να επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας με κάποιο προϊόν μακράς διάρκειας που έχει πιο βαριά σύνθεση.

4. Ποιος είναι ο υποτόνος σας;
Μπορεί να έχετε διαλέξει μία βάση πολύ κοντά στο χρώμα της επιδερμίδας σας, όμως μόλις την εφαρμόζεται το αποτέλεσμα είναι κάπως γκριζωπό ή πολύ κίτρινο, αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχετε πάρει τον ίδιο υποτόνο με αυτόν της επιδερμίδας σας.