5 συμβουλές για να τιθασεύσεις τo φριζάρισμα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

5 συμβουλές για να τιθασεύσεις τo φριζάρισμα

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Μήπως τα μαλλιά σου φριζάρουν αρκετά και δεν ξέρεις με ποιον τρόπο να τα τιθασεύσεις; Έχεις δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν βοηθάει τίποτα; Τότε ίσως οι παρακάτω συμβουλές να σου φανούν χρήσιμες.

Αρχικά δοκίμασε να αλλάξεις τη διατροφή σου. Προσπάθησε να εντάξεις στο καθημερινό διατροφολόγιό σου περισσότερα λαχανικά και πίνε άφθονο νερό. 

Ύστερα θα πρέπει να επενδύσεις σε κάποια anti-frizz προϊόντα με ενυδατικούς παράγοντες όπως ειδικά σαμπουάν και μάσκες.

Κάτι άλλο που μπορείς να προμηθευτείς για να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα είναι το έλαιο καρύδας. Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει λιπαρά οξέα, τα οποία θρέφουν και τιθασεύουν τη τρίχα. Άπλωσε λίγες σταγόνες στις άκρες των μαλλιών σου και άφησέ τες να δράσουν λίγο πριν λουστείς.

Επίσης το ξέβγαλμα των μαλλιών σου με μηλόξυδο είναι ιδανικό για τα φριζαρισμένα μαλλιά. Αφού τα ξεπλύνεις με ζεστό νερό, πρόσθεσε μηλόξυδο και στη συνέχεια ξέπλυνε με κρύο νερό. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει.

Τέλος ο τρόπος που στεγνώνεις τα μαλλιά σου είναι καθοριστικός για το αν θα φριζάρουν ή όχι. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις για να απορροφήσεις την περίσσια υγρασία των μαλλιών σου, είναι να πάρεις μια λεπτή βαμβακερή πετσέτα και να τα τυλίξεις απαλά. Απόφυγε το τρίψιμο μεταξύ τους.