4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

4 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα

Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Ήξερες ότι η διατροφή επηρεάζει και την όψη της επιδερμίδας; 
Ορισμένοι άνθρωποι έχουν πιο λιπαρή επιδερμίδα και ενώ συνήθως η λύση για αυτούς είναι οι εξειδικευμένες κρέμες και τα προϊόντα περιποίησης, υπάρχουν και κάποια διατροφικά tips που μπορούν να ακολουθήσουν. Συγκεκριμένα, υπάρχουν κάποιες τροφές που αν βγουν από το πιάτο τους θα βοηθήσουν σημαντικά τη βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας. 

1. Ορισμένα φυτικά λιπαρά 
Πρόσθεσε περισσότερα τρόφιμα με ωμέγα-3 στη διατροφή σου, όπως λιπαρά ψάρια (π.χ. σολομό).

2. Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη 
Τροφές όπως τα αναψυκτικά ή τα λευκά ζυμαρικά μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την εικόνα του δέρματος. Η υπερκατανάλωση τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη ή υψηλό γλυκαιμικό φορτίο αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη ή τη σοβαρότητα της ακμής. Η γλυκόζη του αίματος και η ινσουλίνη μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα ως εξής: η αύξηση του σακχάρου προκαλεί απελευθέρωση ινσουλίνης και στη συνέχεια, η ινσουλίνη διεγείρει την παραγωγή ανδρογόνων που μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερη παραγωγή σμήγματος στο δέρμα και σε ακμή. 

3. Γαλακτοκομικά 
Τα γαλακτοκομικά έχουν κατηγορηθεί εδώ και πολύ καιρό ότι συμβάλλουν στην εμφάνιση ακμής. Παρόμοια με τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, τα αμινοξέα που βρίσκονται στο γάλα μπορούν να προωθήσουν την απελευθέρωση ινσουλίνης.  

Extra tip: Βάλε στη διατροφή σου περισσότερα προβιοτικά, επιλέγοντας τροφές όπως γιαούρτι και κεφίρ. Αλλά και πρεβιοτικά, που βρίσκεις σε τροφές όπως τα σπαράγγια, οι μπανάνες και η αγκινάρα.