4 τροφές με αντιγηραντική δράση - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

4 τροφές με αντιγηραντική δράση

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Κορίτσια μου, όλες θέλουμε να μείνουμε για πάντα νέες και να αποφύγουμε για όσο πιο πολύ μπορούμε τις ρυτίδες, κάτι που αποτελεί πρόκληση για καθεμία από εμάς. Σε αυτή τη πρόκληση σύμμαχος μας μπορεί να είναι η διατροφή μας, γιατί η υγεία της επιδερμίδας μας πηγάζει από μέσα μας.

Αυτές είναι οι τέσσερις τροφές που συμβάλουν σίγουρα στην πρόληψη των ρυτίδων μας

Οι ντομάτες: Είναι κάτι που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας και λόγο των βιταμινών που έχει, αλλά και του Καλίου και του Μαγγανίου αποτελεί μία από τις τροφές που αποτρέπουν τις ρυτίδες. Αυτά τα στοιχεία αποτρέπουν την καταστροφή των κυττάρων από τις ακτίνες, ενώ η βιταμίνη C βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου που διατηρεί την επιδερμίδα μας φρέσκια και νεανική.

Το μπρόκολο: Μπορεί πολλοί από εσάς να μην είστε λάτρεις του συγκεκριμένου λαχανικού, όμως εκτός από όλα αυτά που προσφέρει στον οργανισμό, δρα ως αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό λόγο της Κουερσετίνης.

Οι ξηροί καρποί: Γενικά οι ξηροί καρποί υπόσχονται μία λαμπερή και υγιής όψη στην επιδερμίδα μας. Κάποιοι από αυτούς είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τέτοιοι ξηροί καρποί είναι τα καρύδια, τα φιστίκια και τα αμύγδαλα.

Οι πράσινες σαλάτες: Δηλαδή το σπανάκι, το kale, το λάχανο και όλες οι άλλες πράσινες σαλάτες είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικές ουσίες που προστατεύουν από τις επιβλαβής συνέπειες του ηλίου, μία από αυτές είναι και οι ρυτίδες.