4 συμβουλές για ένα μακιγιάζ με μεγάλη διάρκεια όταν κάνει ζέστη - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

4 συμβουλές για ένα μακιγιάζ με μεγάλη διάρκεια όταν κάνει ζέστη

Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Τις ημέρες που η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο το μακιγιάζ χρειάζεται μία ιδιαίτερη διαχείριση έτσι ώστε να μείνει αναλλοίωτο όλη μέρα. Παρακάτω θα βρεις 4 χρήσιμα tips που θα σε βοηθήσουν ακόμα και όταν έχει καύσωνα.

Primer
Ακόμη κι αν δεν είσαι fan των primers έφτασε η στιγμή να το ξανασκεφτείς και να τους δώσεις μία ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους. Ένα τέτοιο προϊόν είναι ίσως το πιο απαραίτητο βήμα για να μείνει αναλλοίωτο το foundation στο πρόσωπό σου. Ιδανικά άπλωσέ το με τα δάχτυλα και δώσε προσοχή στην ποσότητα. Δε χρειάζεται να βάλεις πολύ αντιθέτως πρέπει να είσαι φειδωλή.

Oil free φόρμουλες
Το foundation είναι ακόμα κάτι που χρειάζεται την προσοχή σου καθώς είναι το προϊόν με το οποίο θα καλυφθεί η μεγαλύτερη επιφάνεια του προσώπου. Είναι καλό λοιπόν να προτιμήσεις κάποιο με oil free φόρμουλα και ελαφριά σύνθεση, δηλαδή να έχει βάση το νερό και μεγάλη διάρκεια.

Waterproof
Η μάσκαρα και το μολύβι ματιών που χρησιμοποιείς τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου θα πρέπει να αντικατασταθούν με τα αντίστοιχα σε αδιάβροχη σύνθεση. Έτσι αν ιδρώσεις δεν θα «τρέξουν» ούτε θα αλλοιωθούν.

Setting spray
Τελευταίο και sos tip είναι το setting spray. Όταν ολοκληρώσεις το μακιγιάζ μην παραλείψεις να ψεκάσεις το πρόσωπό σου με αυτό το προϊόν. Μην μπερδευτείς όμως διότι υπάρχουν προϊόντα που αναγράφουν στη συσκευασία fixing spray και τα συγκεκριμένα δε θα δώσουν διάρκεια στο μακιγιάζ σου. Θα πρέπει η συσκευασία να αναγράφει setting spray.