Το ιδανικό μακιγιάζ αν φοράς γυαλιά οράσεως - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Το ιδανικό μακιγιάζ αν φοράς γυαλιά οράσεως

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Το μακιγιάζ είναι κάτι που μπορούμε όλες να απολαμβάνουμε ακόμα και όσες φοράμε γυαλιά οράσεως. Αν θέλεις να πετύχεις ένα άψογο αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια διάβασε παρακάτω ποιες είναι οι κινήσεις- κλειδιά που χρειάζεται να ακολουθήσεις.

Προετοιμασία
Όπως σε κάθε μακιγιάζ έτσι και σε αυτό η προετοιμασία είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που πρέπει να κάνεις. Η ενυδάτωση και το σωστό primer για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου είναι αυτά που θα χαρίσουν διάρκεια στο μακιγιάζ και θα σου δώσουν ένα flawless αποτέλεσμα.

Ελαφριά κάλυψη
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς foundation ελαφριάς κάλυψης. Ιδιαίτερα στη περιοχή της μύτης όπου ακουμπούν τα γυαλιά εφάρμοσε ένα concealer και στη συνέχεια με ένα πινέλο και ταμποναριστές κινήσεις «σβήσε» τα υπολείμματα.

Μακιγιάζ ματιών
Όσον αφορά στο μακιγιάζ των ματιών η τεχνική που θα ακολουθήσεις εξαρτάται από την πάθηση που έχεις. Δηλαδή αν έχεις μυωπία τα γυαλιά δείχνουν τα μάτια σου μικρότερα επομένως θα χρειαστεί να ακολουθήσεις μια τεχνική που τα μεγαλώνει. Αν έχεις πρεσβυωπία τα γυαλιά δείχνουν τα μάτια σου μεγαλύτερα άρα η τεχνική που θα επιλέξεις δεν πρέπει να τα μεγαλώσει παραπάνω και σε μερικές περιπτώσεις θα πρέπει να τα ελαχιστοποιεί ως ένα βαθμό.

«Κλείδωμα» του μακιγιάζ
Μετά την εφαρμογή όλων των προϊόντων χρειάζεται να «κλειδώσεις» το μακιγιάζ με ένα setting spray έτσι ώστε να έχει διάρκεια και να μην αφαιρείται από τα σημεία όπου ακουμπούν τα γυαλιά σου.