Τελικά, σε ποιο σημείο πρέπει να δοκιμάζουμε το foundation, πριν το αγοράσουμε; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Τελικά, σε ποιο σημείο πρέπει να δοκιμάζουμε το foundation, πριν το αγοράσουμε;

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Το χρώμα του foundation που θα επιλέγεις σίγουρα παίζει σπουδαίο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα του μακιγιάζ σου. Πράγματι, όσο καλά κι αν γνωρίζεις τα μυστικά του μακιγιάζ ματιών ή των χειλιών, αν το χρώμα του foundation που θα επιλέξεις δεν γίνεται «ένα» με την επιδερμίδα σου, τότε το beauty look σου δεν θα είναι αψεγάδιαστο. Πρώτα πρώτα, θα πρέπει να βρεις το τέλειο χρώμα για σένα. 

-Προφανώς μπορείς να δοκιμάσεις το χρώμα στο πηγούνι σου: η απόχρωση που θα δείχνει αόρατη στο φως της ημέρας σημαίνει ότι ταιριάζει με το χρώμα της επιδερμίδας σου οπότε θα πρέπει να βγεις έξω από το κατάστημα για να την τσεκάρεις.

-Αν όμως ψωνίζεις από κατάστημα που έχει μακιγιέζ στους πάγκους των καλλυντικών, ζήτησε να σου βάλει το makeup σε όλο το πρόσωπο. «Η δοκιμή στο χέρι, στο λαιμό ή ακόμη και στο πηγούνι σου δε θα σου αποκαλύψει με ακρίβεια αν η απόχρωση είναι αυτή που σου ταιριάζει, αφού τα σημεία αυτά έχουν συχνά διαφορετικό χρωματικό τόνο από το πρόσωπο.

Extra Tips:
Εάν θέλεις να ζεστάνεις το χρώμα της επιδερμίδας σου, κάνε το με ένα πέρασμα bronzer, και όχι με το foundation.

Δες το και σε φυσικό φως, κοιτάζοντας προς την είσοδο του καταστήματος με έναν καθρέφτη χειρός.