Τα λάθη που μπορεί να κάνεις στο μακιγιάζ και τονίζουν τις ρυτίδες στα μάτια σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Τα λάθη που μπορεί να κάνεις στο μακιγιάζ και τονίζουν τις ρυτίδες στα μάτια σου

Κυριακή, 05 Μαΐου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η περιοχή των ματιών είναι από τις πρώτες στις οποίες εμφανίζονται λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αυτό σημαίνει πως αλλάζει και ο τρόπος που εφαρμόζουμε το μακιγιάζ μας σε αυτή την περιοχή. Αν έχεις παρατηρήσει πως όταν βάφεσαι αυτές οι γραμμές είναι πιο εμφανείς τότε ίσως κάνεις κάποιο από τα παρακάτω λάθη.

Δεν ενυδατώνεις αρκετά την περιοχή
Δεν πρέπει να ξεχνάς πως μια αφυδατωμένη επιδερμίδα φαίνεται ακόμη πιο ώριμη. Φρόντισε λοιπόν να ενυδατώσεις επαρκώς την περιοχή κάτω και γύρω από τα μάτια για να μπορεί να «στρώσει» σωστά το concealer χωρίς να τονίσει τις ρυτίδες.

Δεν χρησιμοποιείς το κατάλληλο concealer
Μπορεί ως τώρα το αγαπημένο σου concealer να είχε ματ αποτέλεσμα αλλά είναι πολύ πιθανό να μη λειτουργεί σωστά πλέον για εσένα. Μια τέτοια επιλογή θα δείξει τις λεπτές γραμμές ακόμα πιο έντονες. Προτίμησε κάποιο με ενυδατικούς παράγοντες που θα σου χαρίσει πιο λαμπερό αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιείς παραπάνω ποσότητα από όσο χρειάζεται
Αν κάνεις όλα τα παραπάνω σωστά αλλά και πάλι δεν λειτουργούν τότε η ποσότητα μπορεί να είναι εκείνη που σαμποτάρει το αποτέλεσμα. Η μεγαλύτερη ποσότητα από όση χρειάζεται η περιοχή θα «κάτσει» στις λεπτές γραμμές και θα τις τονίσει. Ξεκίνησε με μικρή ποσότητα concealer και αν χρειαστεί στη συνέχεια προσθέτεις λίγη ακόμη.