Τα tips μου για αψεγάδιαστη βάση σε επιδερμίδες με ακμή - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Τα tips μου για αψεγάδιαστη βάση σε επιδερμίδες με ακμή

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018

Αγαπημένες μου, με ρωτάτε συχνά πως να καλύψετε έντονα σημάδια, όπως αυτά της ακμής. 

Η τελευταία κοπέλα που φιλοξένησα στο Workshop μου για να κάνουμε μαζί το Get the Look, είχε μεγάλο πρόβλημα. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία η Ελισάβετ, αν και μια όμορφη κοπέλα ταλαιπωρείται καθημερινά με την ακμή. Γι' αυτό το λόγο, είπα να σας δώσω μερικά tips για να καλύψετε τα σημάδια τέλεια και χωρίς να ερεθίσετε το δέρμα σας.

1ο tip
Χρησιμοποιήστε ένα primer που είναι ανάλαφρο και δεν χρειάζεται να τρίψετε το δέρμα σας για να το εφαρμόσετε. Έτσι το ιδανικό για μένα είναι ένα primer σε spray που απλά θα χρειαστούν μερικές ταμποναριστές κινήσεις και είστε έτοιμες.

2ο tip
Η βάση που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι πολύ καλυπτική. Έτσι επέλεξα ένα foundation σε stick που μπορώ να ελέγξω εύκολα και ξέρω πως κτίζεται σωστά.

3ο tip
Με τον corrector σας περάστε τα σημάδια, έτσι ώστε να έχετε κάτι extra στην βάση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε πριν, είτε μετά το foundation. Εγώ προτιμώ και με βολεύει να περνάω πρώτα τη πρώτη στρώση makeup, μετά τον corrector και μετά να ξαναπερνάω ακόμα μία στρώση foundation ώστε να είναι όλο το πρόσωπο αψεγάδιαστο.

4ο tip
Με το makeup δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση τοπικά και δουλεύουμε το προϊόν μας πολύ τοπικά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που θέλουμε.

5ο tip
Για τα κορίτσια που έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, καλό θα ήταν να σετάρουν όλο το πρόσωπο με μία πούδρα που έχει χρωματική απόδοση και όχι κάποια διάφανη, για να κλειδώσουν έτσι το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.