Σου τελείωσε το ασετόν και θες οπωσδήποτε να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου; Σου έχω βρει τη λύση. - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Σου τελείωσε το ασετόν και θες οπωσδήποτε να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ σου; Σου έχω βρει τη λύση.

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Δυστυχώς τα nail bars και τα κομμωτήρια έκλεισαν ξανά και ξέρω πως πολλές έχετε μείνει με ένα μανικιούρ που δεν θέλετε πλέον να βλέπετε. Αναρωτιέστε λοιπόν αν μπορείτε να αφαιρέσετε το gel μόνες σας χωρίς ασετόν;

Ξέρουμε ότι με καθαρό ασετόν, η αφαίρεση του gel στο σπίτι είναι πολύ εύκολη υπόθεση. Τι γίνεται όμως όταν δεν έχεις καθαρό ασετόν;

Χρειάζεστε λοιπόν έναν εναλλακτικό τρόπο αφαίρεσης, ο οποίος θα κάνει μικρότερη ζημιά στην επιφάνεια των νυχιών σας, απ’ ότι αν πάτε να αφαιρέσετε το μανό απλά τραβώντας το. 

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας τον αντίχειρά σας για να σηκώσετε λίγο την άκρη του βερνικιού, ψάχνοντας να βρείτε ένα σημείο όπου έχει αρχίσει να ξεκολλάει. 

Ρίξτε λίγο νερό στην ανασηκωμένη άκρη του βερνικιού, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείτε τον αντίχειρα σας για να σπρώξετε ελαφρώς το μανό. 

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή λαδάκι για τα πετσάκια αντί για νερό. Καλύψτε το νύχι σας με λάδι και χρησιμοποιήστε τον αντίχειρα ή ένα ξυλάκι μανικιούρ για να σηκώσετε το gel. 

Προσπαθήστε να τραβήξετε όσο πιο απαλά και αργά το βερνίκι από τα νύχια σας. 

Όταν σπρώξετε το ημιμόνιμο μανικιούρ σας, μπορεί να απομείνει λίγο από το μανό στα νύχια σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα μπάφερ για να διώξετε τα υπολείμματα. Προσοχή όμως μην τρίψετε και το κανονικό σας νύχι, αλλά μόνο το gel. 

Όταν τελειώσετε, καλύψτε τα νύχια σας με αρκετό λαδάκι για πετσάκια και άφθονη κρέμα χεριών.