Πώς να προστατεύσεις τα νύχια σου καθώς μεγαλώνεις - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Πώς να προστατεύσεις τα νύχια σου καθώς μεγαλώνεις

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022
από την Στεφανία Ρουμπάκη

Αν έχεις φτάσει ή κοντεύεις τη χρυσή ηλικία των 50, τότε θα πρέπει να προσέχεις και να προφυλάσσεις ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα σου και πιο συγκεκριμένα τα νύχια σου. Όπως ίσως γνωρίζεις μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται σημαντικά, έτσι επέρχεται η ξηρότητα και η αδυναμία των νυχιών. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πώς θα διατηρήσεις τα νύχια σου νεανικά και υγιή, μάλλον θα πρέπει να διαβάσεις τις παρακάτω συμβουλές.

Αρχικά θα πρέπει να θυμάσαι ότι όπως ακολουθείς πιστά την skincare routine σου, έτσι θα πρέπει να φροντίζεις και τα νύχια σου. Πριν ξαπλώσεις λοιπόν άπλωσε στα νύχια σου κάποιο έλαιο κάνοντας απαλό μασάζ στα επωνύχια. Με αυτό το τρόπο θα τους χαρίσεις την ενυδάτωση που χρειάζονται.

Εμπιστεύσου την προσωπική σου nail artist, τουλάχιστον μια φορά το μηνά για να περιποιηθεί σωστά τα νύχια σου. Μην κόβεις και μην σπρώχνεις μόνη σου τα πετσάκια προς τα πίσω. Μέχρι το επόμενο ραντεβού σου με το nail salon, το μόνο που σου επιτρέπεται να κάνεις είναι να διατηρείς το σχήμα των νυχιών σου με μια λίμα.

Τέλος αν θέλεις να βλέπεις τα νύχια σου να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, προμηθεύσου συμπληρώματα διατροφής που να περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο ή σίδηρο.

Extra tip: Κάνε διάλειμμα από το ημιμόνιμο μανικιούρ και προτίμησε να βάφεις τα νύχια σου για ένα διάστημα με ένα απλό βερνίκι.