Πως να αντιμετωπίσεις την ξηροφθαλμία - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Πως να αντιμετωπίσεις την ξηροφθαλμία

Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Η ξηροφθαλμία είναι μια αίσθηση από την οποία ενοχλούνται αρκετοί άνθρωποι όλο και περισσότερο. Είτε λόγω κάποιας πάθησης είτε λόγω δουλειάς, ειδικά αν περνάμε πολλές ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή, καταλήγουμε να έχουμε αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση σαν να έχουν άμμο τα μάτια μας, στο τέλος της ημέρας ή ακόμη και όταν ξυπνάμε το πρωί. Αν έχεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα διάβασε παρακάτω μερικούς τρόπους για να το αντιμετωπίσεις.

Το πρωί δοκίμασε να πλύνεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και όχι με ζεστό. Αν αντέχεις, είναι φυσικά πολύ καλύτερο να πλυθείς με κρύο νερό. Κατά τον καθαρισμό του προσώπου σου προτίμησε ένα ήπιο καθαριστικό το οποίο δε θα περιλαμβάνει συστατικά που μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια σου.

Προσπάθησε όσο γίνεται να αποφεύγεις την πολύωρη έκθεση μπροστά σε οθόνες και αν η δουλειά σου δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, δοκίμασε να κάνεις τακτικά διαλείμματα ώστε να ξεκουράζονται λίγο τα μάτια σου. Αν η ξηρότητα επιμένει το ιδανικό είναι να συμβουλευτείς τον οφθαλμίατρό σου ώστε να σε καθοδηγήσει σωστά.