Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην έχει διάρκεια το άρωμά σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να μην έχει διάρκεια το άρωμά σου

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Ένα άρωμα μπορεί να σε κάνει να νιώσεις πολύ όμορφα όπως και να ακούσεις κομπλιμέντα για την ευωδιά που αφήνεις στο πέρασμά σου. Τι γίνεται όμως όταν το φοράς και τελικά αντιλαμβάνεσαι πως δεν έχει τη διάρκεια που θα ήθελες; Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει αυτό.

Επιλέγεις Eau de toilette ή body mist
Αν έχεις επιλέξει κάποιο από τα παραπάνω είναι λογικό να μην έχει διάρκεια η μυρωδιά του. Τα body mists έχουν περιεκτικότητα σε parfum 3-5% και διαρκούν 1-2 ώρες ενώ τα eau de toilette έχουν περιεκτικότητα 7-12% και διαρκούν 2-4 ώρες. Αν θέλεις το άρωμά σου να έχει μεγαλύτερη διάρκεια θα πρέπει να επιλέξεις ένα eau de parfum το οποίο περιέχει 12-15% άρωμα και διαρκεί 6-8 ώρες.

Δεν ενυδατώνεις σωστά την επιδερμίδα σου
Μια ενυδατωμένη επιδερμίδα «δέχεται» πολύ καλύτερα το άρωμα. Φρόντισε λοιπόν πριν βάλεις το άρωμά σου να εφαρμόσεις μια κρέμα σώματος που θα ενυδατώσει το δέρμα σου.

Συνολική υγιεινή
Όσο έντονο ή όσο ακριβό μπορεί να είναι ένα άρωμα δε θα καταφέρει να έχει διάρκεια αν δεν ακολουθείς βασικούς κανόνες υγιεινής. Αυτό σημαίνει πως το καθημερινό ντους, η χρήση αποσμητικού και το βούρτσισμα των δοντιών είναι απαραίτητα όχι μόνο για τη διάρκεια του αρώματός σου αλλά και για τη δική σου υγιεινή.