Μυστικά για να έχεις ενέργεια όλη μέρα - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Μυστικά για να έχεις ενέργεια όλη μέρα

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023
από την Χριστιάννα Κυριτσοπούλου

Θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα πως υπάρχουν μέρες που έχεις πολύ ενέργεια και άλλες που δυσκολεύεσαι να φέρεις εις πέρας ακόμα και τις βασικές σου υποχρεώσεις. Σε αντίθεση με εσένα ίσως έχεις μια φίλη που έχει την ενέργεια και το χρόνο να κάνει πράγματα για τον εαυτό της, την οικογένειά της αλλά και να τελειώνει εγκαίρως όλες τις δουλειές της ημέρας. Αν θέλεις να μάθεις πως να τα καταφέρεις και εσύ διάβασε παρακάτω.

Γυμναστική
Είναι λογικό πως όταν ξυπνάς με κακή διάθεση, θα αναβάλεις το γυμναστήριο. Όμως η πρωινή άσκηση έχει τη δύναμη να ανεβάσει τα επίπεδα της ενέργειάς σου και να μειώσει το άγχος, κάτι το οποίο θα σου αλλάξει αμέσως τη διάθεση.
Εστίασε στους στόχους σου
Όταν περνάς μια δύσκολη και κουραστική μέρα, θυμήσου το στόχο σου. Αυτό μπορεί να είναι οι καλοκαιρινές διακοπές, ή μια ολοήμερη εξόρμηση στα μαγαζιά για ψώνια. Όποιος και αν είναι ο δικός σου στόχος, να θυμάσαι πως τα επίπεδα ενέργειάς μας αντιδρούν θετικά σε εμπειρίες που μας γεμίζουν ενθουσιασμό.

Βγες έξω
Μια έξοδος με τις φίλες σου σίγουρα σε γεμίζει θετική ενέργεια. Αν δε μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά για να φας μεσημεριανό με τη φίλη σου, βγες για μια βόλτα έστω και για να μιλήσεις μαζί της στο τηλέφωνο. Είναι σίγουρο πως θα επιστρέψεις με καλύτερη διάθεση.

Ο προσωπικός χρόνος είναι απαραίτητος
Όσο πολυάσχολη και αν είναι η ημέρα σου είναι σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου. Χάρισε έστω 20 λεπτά την ημέρα σε εσένα για να απολαύσεις ένα χαλαρωτικό ντους ή να ξεφυλλίσεις το αγαπημένο σου περιοδικό.

Αποσυνδέσου από την οθόνη
Τα social media, τα μηνύματα και τα e-mails έχουν πια καταλάβει τη καθημερινότητά μας. Πέρασε λίγο χρόνο χωρίς να χαζεύεις στο κινητό ή όταν γυρνάς από τη δουλειά μην ανοίγεις ξανά τον υπολογιστή. Φτιάξε κάτι να πιείς, άκουσε λίγη μουσική ή πάρε αυτό το χρόνο για να ολοκληρώσεις κάτι που έχεις αφήσει στη μέση.