Και όμως αυτός ο παράγοντας μας εμφανίζει σημάδια γήρατος - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Και όμως αυτός ο παράγοντας μας εμφανίζει σημάδια γήρατος

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Ο μεγαλύτερος, ίσως, εφιάλτης κάθε γυναίκας είναι το να γεράσει. Αν και το να παγώσει ο χρόνος είναι αναπόφευκτο, όλες μπορούμε να προσέξουμε και να αποφύγουμε τα σημάδια γήρανσης για αρκετό καιρό.

Για να αποφύγεις όμως τα σημάδια, πρέπει να ξέρεις και τι τα προκαλεί. Φυσικά ξέρουμε τα βασικά όπως είναι ο ήλιος, ο κακός τρόπος ζωής και πολλά άλλα. Βγήκε όμως μία νέα έρευνα που αποκαλύπτει έναν νέο παράγοντα υπεύθυνο για τη φθορά της επιδερμίδας μας.

Ο παράγοντας αυτός είναι το μπλε φως, μάλιστα όχι το φυσικό αλλά το τεχνητό. Τα μάτια μας έχουν φυσικά φίλτρα για να επεξεργαστούν αυτό το φως, αλλά πλέον δεν επαρκούν λόγο της υπερβολικής έκθεσης μας στο μπλε φως. Ενώ το δέρμα μας το απορροφά μέσο της μελανίνης, η οποία εξασθενεί με τα χρόνια. 

Που βρίσκουμε τεχνητό μπλε φώς; Το μπλε φως εκπέμπεται από τους υπολογιστές μας, τις τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, τα κινητά, τα LED φώτα και γενικά οθόνες. Καταλαβαίνεις πως την εποχή της τεχνολογίας είναι δύσκολο να τις αποφύγουμε. Έτσι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε τις ώρες που περνάμε μπροστά σε έναν υπολογιστή.