Η διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Η διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σου

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

To skincare δεν είναι η μόνη προϋπόθεση για υπέροχη επιδερμίδα. Η διατροφή μπορεί να κάνει θαύματα. Tόσο η ατμοσφαιρική ρύπανση, όσο και ο καιρός, η υγρασία και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν την υγεία της επιδερμίδας μας, ακόμη και αν εμείς είμαστε απόλυτα τυπικοί με τη ρουτίνα ομορφιάς μας. Τα προϊόντα skincare, η βαθιά ενυδάτωση και ο καλός καθαρισμός είναι απαραίτητα «συστατικά» για υπέροχο δέρμα, αλλά φυσικά μια λαμπερή και νεανική επιδερμίδα δεν αποκτάται μόνο έτσι. Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην όψη του δέρματός μας και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να του παρέχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να παραμείνει ενυδατωμένο και φρέσκο στο πέρασμα του χρόνου. 

4 τροφές που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σας

Φράουλες
Oι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και αποτελούν σημαντικότατο σύμμαχό μας κατά του χρόνου, αφού ενισχύουν τους ιστούς τους δέρματος για να δείχνουμε υγιείς και δυνατές.

Πράσινα λαχανικά
Τα πράσινα λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και μέταλλα που προστατεύουν τα κύτταρα και διεγείρουν την ανάπτυξή τους. 

Καρπούζι 
Γλυκό και νόστιμο, είναι πλούσιο σε καροτενοειδή που μειώνουν την ακμή, βελτιώνουν την ποιότητα του δέρματος, μειώνουν την ξηρότητα και αυξάνουν την ελαστικότητά του. 

Καρότο 
Tο καρότο βοηθά στην καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης, ενώ προστατεύει το δέρμα από εξωτερικές επιθέσεις.