ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ; - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ;

Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019

Ένα νέο trend κυκλοφορεί και είναι αυτό της χρήσης του ελαιόλαδου για το ντεμακιγιάζ. Πάμε να δούμε τα pros & cons της χρήσης του.

Οφέλη:                    

  • Είναι οικονομικό: μπορείς να αγοράσεις ένα μεγάλο μπουκάλι που θα κρατήσει για πολύ ή μπορεί να έχεις ήδη στην κουζίνα σου!
  • Είναι αποτελεσματικό: λειτουργεί σχεδόν τόσο καλά όσο το ντεμακιγιάζ.
  • Δεν δημιουργεί μαύρα στίγματα, δεν φράζει τους πόρους

Μειονεκτήματα:

  • Λιπαρό δέρμα: ίσως να μην νιώθεις την επιδερμίδα σου εντελώς καθαρή και να θέλεις να χρησιμοποιήσεις και ένα κανονικό ντεμακιγιάζ
  • Δεν είναι το καλύτερο για την φροντίδα της επιδερμίδας: το ελαιόλαδο λειτουργεί καλά, όμως τα κανονικά καθαριστικά είναι πιο αποτελεσματικά για να μην νιώθεις την επιδερμίδα σου λιπαρή
  • Περιορισμός από τον τύπο της επιδερμίδας: ενώ γενικά θεωρείται ότι δεν δημιουργεί ακμή, υπάρχουν περιπτώσεις που έχει οδηγήσει σε εξάρσεις. Έτσι αν έχεις λιπαρό δέρμα ή επιρρεπές στις εξάρσεις, το ελαιόλαδο δεν είναι κατάλληλο για σένα.

Το συμπέρασμα είναι το εξής: το ελαιόλαδο είναι ένα αρκετά καλό καθαριστικό, όμως τα κλασικά καθαριστικά είναι πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, αν ψάχνεις για φυσικές, σπιτικές λύσεις, τότε το ελαιόλαδο μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, όμως πολύ καλές λύσεις είναι και το αμυγδαλέλαιο και το καστορέλαιο.