Αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητα θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις τον χρόνο - Roula Stamatopoulou - The Art of Makeup
Skip to main content

Tips & Tricks

Αυτές οι αλλαγές στην καθημερινότητα θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις τον χρόνο

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους κάθε γυναίκας είναι το να μεγαλώσει και να σπάσει το πρόσωπο της νωρίς. Έτσι όλες μας προσπαθούμε να σταματήσουμε για λίγο τον χρόνο με διάφορες κρέμες, αλλά το κάνουμε όντως σωστά; Δεν ξέρω την απάντηση, αλλά έχω μερικά tips για να μεγαλώσεις όμορφα και να παρατείνεις τη νεανικότητα του δέρματος σου.

Μην χρησιμοποιείς αντιρυτιδικές από τα 20 σου
Όσο και αν θες να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό, το να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς αντιρυτιδικές από μικρή ηλικία είναι λάθος γιατί η επιδερμίδα σου συνηθίζει τα συστατικά που βοηθάνε πραγματικά την επιδερμίδα σου και μετά από λίγα χρόνια δεν θα σου κάνουν δουλειά. Η καλύτερη ηλικία για να αρχίσεις αυτές τις κρέμες και γενικά προϊόντα αντιγήρανσης είναι στα 28-30 σου χρόνια που η επιδερμίδα αρχίζει να ωριμάζει.

Αντηλιακή πάντα και για πάντα
Είναι κάτι που λέω συνέχεια και όντως έχει σώσει και εμένα. Το να φοράμε αντηλιακό είναι αυτό το μικρό extra step που θα μας προστατέψει από σημάδια, πρόωρη γήρανση ακόμα και καρκίνο. Αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιούμε όλες τις ώρες της ημέρα που υπάρχει φως έξω, γιατί οι ακτίνες του ηλίου μπορούν να βλάψουν ακόμα και όταν δεν τις βλέπουμε.

Μην ξεχνάτε τα μάτια σας
Τα μάτια είναι τα πρώτα που θα προδώσουν την ηλικία μας και θα δείξουν σημάδια γήρανσης, έτσι πρέπει να τα περιποιούμαστε κατάλληλα. Το να βάζουμε μία ενυδατική πολλές φορές δεν φτάνει, ειδικά όταν αυτή δεν είναι ειδικά για μάτια αλλά προσώπου. Η καθεμία πρέπει να βρει τον δικό της μαγικό συνδυασμό που θα βοηθήσει τα μάτια της να διατηρήσουν την νεανικότητα τους.

Ούτε τον λαιμό σας
Στην ίδια λογική με πριν, ο λαιμός χρειάζεται ένα boost για να παραμείνει πιο νεανικό και να διατηρήσει την ελαστικότητα του. Έτσι μην ξεχνάς να τον περιποιείσαι με τα προϊόντα που περιποιείσαι και το πρόσωπο σου.

Δεν κοιμάσαι αρκετά
Είναι κλινικά αποδεδειγμένο πως όταν κοιμόμαστε 7-9 ώρες κάθε βράδυ ο οργανισμός μας απελευθερώνει ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την αναπλήρωση ελαστίνης και κολλαγόνου και βοηθάνε στο να διατηρηθεί το δέρμα μας σφριγηλό, υγιές και πιο νεανικό.

Τέλος, κεφάλαιο διατροφή
Μία ισορροπημένη διατροφή είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχειά για να διατηρηθεί η επιδερμίδα μας υγιής. Ενώ σε συνδυασμό με γυμναστική και υγιή τρόπο ζωής εξασφαλίζουν τη νιότη μας και στο σώμα.